eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Mi lesz veled, Zöld Pardon?

Az Újbudai önkormányzat ma dönt arról, hogy elfogadja-e a Zöld Pardon üzemeltetőinek további öt évre szóló működési engedélykérelmét. Sajtóértesülések szerint a kerület vezetése nem javasolja az engedély meghosszabbítását.

A Zöld Pardon üzemeltetői augusztusban szerződéshosszabbítási kérelmet adtak be, de Hoffmann Tamás újbudai polgármester már úgy nyilatkozott, hogy nem kívánják a szerződést meghosszabbítani.

A városrész vezetése szerint az erre járó fiatalok zajosak és sokat szemetelnek, viszont a szórakozóhely tulajdonosai szerint folyamatosan takarítják a járdákat, és állításuk szerint három éve nem érkezett eljárásra okot adó panasz a szórakozóhely miatt.

Kővári Zsuzsanna, a szórakozóhely egyik tulajdonosa korábban az InfoRádiónak azt mondta, hogy ők nem tudnak olyan panaszokról, amilyenekről az önkormányzat beszél. "A polgármester úr lakossági panaszokra hivatkozott, de mi évek óta nem kaptunk értesítést hivatalosan arról, hogy zavarnánk a lakókat. Betekintettünk az anyagokba az önkormányzatnál, és nem volt olyan panasz 2008 óta, amire hivatkozva eljárást tudtak volna indítani ellenünk" - fogalmazott.

Sajtóértesülések szerint az újbudai önkormányzat gazdasági bizottsága keddi ülésén nem támogatta a Zöld Pardon (ZP) működési engedélyének meghosszabbításáról szóló kérelmet. Ezt Milassin Levente, a kerület kommunikációs vezetője is megerősítette.

Az egyik legújabb javaslat szerint a Zöld Pardont a Rákóczi híd budai hídfőjének északi részére költöztetnék. Ezt Rétvári Bence, a közigazgatási és igazságügyi tárca parlamenti államtitkára, egyben kerületi képviselő vetette fel.

Tarlós István a Zöld Pardonnal kapcsolatban azt mondta, hogy nem támogatja annak a bezárását, mert ez a szórakozóhely biztonságos és színvonalas szórakozást nyújt a fiataloknak.

Vasárnap tucatnyi zenekar és fiatalok ezrei gyűltek össze a Műegyetem rakparton, hogy a szórakozóhely megmaradása mellett demonstráljanak.

2008 óta Zöld Pardonba a 18 év alattiak csak a szülői kártya kiváltásával juthattak be. Ez mind a fiatalok, mind a szülők körében népszerűvé tette a kultikus helyet. A szórakozóhellyel működési engedélyéről várhatóan a délutáni órákban döntenek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×