eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Orbán Viktor a Facebookon üzent - a nap hírei

Ismét összefogást sürgetett a válság megoldásáért a miniszterelnök. Lapértesülés szerint Selmeczi Gabriella lesz a Fidesz új szóvivője. Lengyelországban mintegy 20 ezren tüntettek az európai szakszervezetek felhívására.

A kormányfő szerint minden korábbinál fontosabb, hogy a magyarok kiálljanak egymásért és az országért. Orbán Viktor a Facebook közösségi oldalon megjelent videoüzenetében azt mondta, hogy az első euróválság-hullámok már elérték Magyarországot, és lesznek még újabbak. A miniszterelnök ismét úgy fogalmazott, hogy a kormány senkit sem hagy az út szélén, megvédi a lakáshiteleseket az eurózóna válságától. A miniszterelnök videoüzenetében arról is beszélt, hogy az őszi parlamenti ülésszakban éles viták, fontos döntések lesznek, és arra kérte az embereket, hogy segítsék a kormányt abban, hogy az ország erősebben kerülhessen ki a válságból, mint ahogy oda besodródott.

Az Egyesült Államokban tárgyal mától Schmitt Pál köztársasági elnök, aki jövő pénteken felszólal az ENSZ közgyűlésén New Yorkban, és ott, illetve Clevelandben is találkozik a helyi magyarok közösségével. Az államfő a világszervezet közgyűlésének részeként több mint tíz kétoldalú megbeszélést folytat állam- és kormányfőkkel, valamint az ENSZ főtitkárával.

Lapértesülés szerint Selmeczi Gabriella lesz a Fidesz új szóvivője. A Magyar Nemzet kormányzati forrásokra hivatkozva írt erről. A lap emlékeztet arra, hogy a jelenlegi nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott Szijjártó Péterrel közösen a 2006-os választások előtt már betöltötte ezt a posztot.

Összesen kétszázötven határon túli magyar tett ünnepélyes állampolgársági esküt Szekszárdon. Az érintettek hat országból érkeztek. A belvárosi katolikus templomban tartott rendezvényen Schmittné Makray Katalin, az államfő felesége is részt vett.

Tételes áfa-bevallás bevezetését javasolja a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete, mert ez szerinte kiválthatná a tervezett áfa-emelést. Az egyesület által javasolt rendszerben az áfakörbe tartozók elektronikus módon minden számlát feltüntetnének a bevallásban, azok fő adataival, ami egyszerűbbé és hatékonyabbá tehetné az ellenőrzést.

Továbbra is megosztottak az uniós tagállamok vezetői a pénzügyi tranzakciókra kivetendő adó ügyében. Az uniós tagállamok pénzügyminisztereinek wroclawi ülésén az új adónemet ismét Nagy-Britannia ellenezte leginkább, de a lépést Washington sem támogatja. Közben a tanácskozás helyszínén mintegy 20 ezren tüntettek az európai szakszervezetek felhívására a munkavállalók szociális juttatásainak csökkentése ellen. A megmozduláson magyar aktivisták is részt vettek.

Enyhítette az ENSZ Biztonsági Tanácsa a Líbiával szemben év elején bevezetett szankciókat - köztük az állami olajtársaságra és a jegybankra vonatkozó büntető intézkedéseket. Közben berlini lapértesülés szerint a líbiai lázadók kezére került a Kadhafi-rezsim által felhalmozott vegyifegyver-készlet egy része.

Münchenben megnyílt az Oktoberfest. A világ egyik legnagyobb népünnepélyének számító sörfesztiválra idén több mint 6 millió vendéget várnak, a szervezők szerint megdőlhet a látogatórekord. A rendezvény október 3-ig tart.

Bírálta a német bevándorlási törvényt a török államfő. Abdullah Gül a ZDF televíziónak nyilatkozva úgy vélte: a 2007-ben szigorított jogszabály ellentétes az emberi jogokkal, ezért igazságtalan. Hétfőn a török államfő háromnapos látogatásra érkezik Németországba.

Elhunyt Böröczky József humorista, motorsport-szakkommentátor. A Mikroszkóp Színpad humoristáját 64 évesen, hosszan tartó, súlyos betegség után érte a halál.

Elhunyt Huszár Zsolt, az Új Színház társulatának színésze. A 41 éves művész közlekedési balesetben vesztette életét hajnalban Budapesten. Huszár Zsolt pályafutása során a színházon kívül több filmben, így a Szabadság, szerelem című alkotásban is szerepelt

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×