eur:
385.49
usd:
354.33
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Visszavennék az iskolákat a megyei jogú városok - lapszemle

Ragaszkodnak általános és középiskoláikhoz a megyei jogú városok - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet értesülése szerint cselekvési terv készül a gyermekek ellen elkövetett szexuális bántalmazások visszaszorítása érdekében.

Ragaszkodnak általános és középiskoláikhoz a megyei jogú városok - írja a Népszabadság. Amennyiben államosítják ezeket az intézményeket, akkor - számukra elfogadható feltételek esetén - visszaveszik őket. Legalábbis a lap által megkérdezett települések vezetőinek döntő része így nyilatkozott.

A Magyar Nemzet értesülése szerint cselekvési terv készül a gyermekek ellen elkövetett szexuális bántalmazások visszaszorítása érdekében. Tizenegy iskolából 446 felső tagozatos diák vett részt azon a felmérésen, ami a gyermekek szexuális bántalmazásával kapcsolatban készült a Pandóra szelencéje című nemzetközi projekt részeként. Kiderült, hogy a megkérdezett diákok 17 százaléka tapasztalt meg szexuális bántalmazást vagy visszaélést. A jelentés a hazai helyzet értékelésén túl rámutat arra is, hogy a jogi szabályozás számos helyen problémás, megfelelő védelmet csak a 12 év alatti gyerekek kapnak, az idősebbek csupán minősített esetben.

"Budapest a kultúra európai fővárosa, Magyarország pedig kulturális középhatalom lesz" - vezette fel a kormány új megaberuházásának tervét a kulturális államtitkár. Az Index beszámolója szerint a koncepció és a célterület is monumentális. Röviden: az Andrássy negyed a teljes Andrássy úton húzódna, egészen a Városligetig, amelynek szélén új múzeumépületeket építenének. Az odáig vezető útra pedig kulturális intézmények egész sorát költöztetnék.

Egymásnak feszülő érvek, pozitív és negatív jövőképek, eltérő irányú várakozások, és parázs szakmai viták is tarkították a Portfolio.hu első, kizárólag a kiskereskedelmi ingatlanpiaccal foglalkozó Retail 2011 rendezvényét. A rendezvény az egymásnak néhol szöges ellentétben lévő vélemények miatt izgalmas, tanulságos és a résztvevők számát tekintve is sikeres eseménynek bizonyult. Egyértelmű konklúzió, egy biztos piaci stratégia, vagy a jövőbeni növekedés várható mértékével kapcsolatos várakozásokra vonatkozó egységes válasz sajnos nem született, de a többféle nézőpont közül vérmérséklettől függően válogathattak a résztvevők.

A Pénzcentrum.hu szerint a jövő évtől mélyen a pénztárcájába nyúlhat az, aki eladná, vagy hosszabb távra kiadná ingatlanát. 2012-től ugyanis kötelezővé válik a már meglévő épületek esetén is az energetikai tanúsítvány elkészítése, amely akár 100 ezer forintjába is kerülhet a tulajdonosoknak. Az alacsonyabb besorolás ugyanakkor nagymértékben csökkentheti az ingatlan értékét, valamint eladhatóságát is.

Nem kell elfogadnia Ausztriának a más EU-tagállamokból működő online szerencsejáték-cégek engedélyét - ítélt az Európai Bíróság. Az online szerencsejátékos cégek lobbicsoportja szerint viszont ez a belső szolgáltatások piacának feldarabolódását eredményezi, ezért reformokat követelnek az Európai Bizottságtól - számol be a Napi Gazdaság.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×