eur:
385.6
usd:
354.23
bux:
0
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Giró-Szász: A még jól fizető adósokon segít a végtörlesztés

A rögzített árfolyamú végtörlesztés a még jól fizető adósoknak nyújt mentőövet - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő az InfoRádió Aréna című műsorában. A nem fizető adósok táborának növekedése azonban már a frank árfolyamának erősödése előtt is gyorsult - tette hozzá.

A kilakoltatási tilalom, a Nemzeti Eszközkezelő, valamint az árfolyamgát után a rögzített árfolyamú végtörlesztés, amelyre a tervek szerint év végéig lehet majd jelentkezni, azoknak nyújt segítséget, akik még valahogy tudják törleszteni a hitelüket - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő az InfoRádió Aréna című műsorában.

Képletesen fogalmazva az első lépcsőfok, vagyis a kilakoltatási tilalom azoknak adott lehetőséget, akik leestek a gödör legaljára, és nem tudnak kimászni - magyarázta a kormányszóvivő. Az árfolyamgát hálót feszít azok alá, akik éppen esnek le a gödörbe, míg a frankhitelek egyben történő kiváltása azoknak ad lehetőséget, akik beleestek a gödörbe, de még kapaszkodnak a szélébe. Viszont, ha most nem nyújtanak nekik kötelet, akkor ők is beleesnek előbb-utóbb" - fogalmazott.

Az alaptörvényhez kapcsolódó sarkalatos törvények és a jövő évi költségvetés elkészítése és megtárgyalása vár a kormányra és a parlamentre az ősszel - közölte a kormányszóvivő. Giró-Szász András kiemelte: az egészségüggyel, a felsőoktatással és az önkormányzatokkal kapcsolatos törvényekről is döntenek majd.

Ezek a magyar államgépezet alapvető struktúráit alakítják át, a kormány elvárása szerint egy olyan új rendszerré, ami jobb lesz az előzőnél - hangsúlyozta.

Az Aréna műsorát meghallgathatja itt!

Hanganyag: Hlavay Richárd

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×