eur:
404.53
usd:
373.77
bux:
74507.52
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Szeptemberben tárgyalhatnak az államadóssággal kapcsolatos jogi felelősségről

Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága várhatóan már a szeptember 12-én kezdődő őszi ülésszakot megelőző első ülésén foglalkozni fog azzal a megkereséssel, hogy vizsgálják meg, milyen lehetőség van a jogi felelősségre vonásra a 2002-2010 közötti államadósság-növekedéssel kapcsolatban.

Ezt a testület vezetését - az alkotmánybíróvá választott fideszes Balsai Istvántól - szeptembertől átvevő kereszténydemokrata Salamon László nyilatkozta azzal kapcsolatban, hogy az államadósságot vizsgáló parlamenti albizottság július végén elfogadott jelentésében az áll: felkérik az alkotmányügyi, valamint a számvevőszéki és költségvetési bizottságot, hogy vizsgálják meg a jogi felelősség megállapításának lehetőségét a 2002-2010 közötti eladósodással összefüggésben.

Salamon László - tekintettel arra, hogy szeptember elsejéig még nem ő a bizottság elnöke - részletekbe egyelőre nem kívánt bocsátkozni arról: milyen munkamódszert választhat a testület a megkeresés teljesítésére.

Jelezte, hogy egyelőre a megkeresésről is csak a sajtóból értesült, azt azonban érzékeltette: álláspontja szerint a felkérésnek "az elsők között" eleget kell tenni.

Megjegyezte, hogy a házbizottság, illetve a bizottsági elnöki értekezlet állásfoglalása is befolyásolja, mikor ül össze az alkotmányügyi bizottság, de ez várhatóan a plenáris ülést megelőző héten megtörténik. Ezen a tanácskozáson már szóba kerülhet a téma, például a munkamódszert illetően - bocsátotta előre Salamon László.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×