eur:
404.21
usd:
373.83
bux:
74509.8
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Így reagált az ellenzék a miniszterelnök beszédére

"Igazi bankárkormánynak" nevezte Orbán Viktor miniszterelnök kabinetjét az MSZP elnöke a kormányfő szerdai bejelentését követő sajtótájékoztatóján. A Jobbik szerint a kormánynak nincs jó válasza a válságra, az LMP pedig úgy véli: az ellenzéknek kell előállnia javaslatokkal.

Mesterházy Attila a bankárkormány elnevezést azzal indokolta, hogy véleménye szerint a bankok a kormány asszisztálása mellett ügyfeleikre hárítják összes költségüket. Az MSZP-elnök semmitmondónak nevezte a kormányfő által elmondottakat. Megdöbbentő, hogy a miniszterelnök "hazajött bejelenteni, hogy majd szeptember 9-én bejelent valamit" - fogalmazott a szocialista politikus.
    
Mesterházy Attila közölte, hogy az MSZP benyújtja a devizahitelesek érdekében kidolgozott javaslatait a parlamentnek, illetve országgyűlési vitanapot kezdeményez a magyar gazdaság helyzetéről.
 
Jobbik: a kormánynak nincs jó válasza a válságra

A Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök szerdán nem adott választ arra, hogyan tálalhat kiutat Magyarország a jelenlegi gazdasági válsághelyzetből.

Hegedűs Tamás, a párt frakcióvezető-helyettese a kormányfő tájékoztatója után újságíróknak nyilatkozva úgy fogalmazott: Orbán Viktor - az előző kormányokhoz hasonlóan - kizárólag olyan "neoliberális kliséket" használt, amelyek zsákutcába juttatták az országot az elmúlt húsz évben.

A jobbikos politikus ehelyett, pártja gazdasági programjából merítve, erőteljes "keleti nyitást" javasolt, valamint kezdeményezte, hogy Magyarország is tegyen lépéseket az államadósság visszafizetésének könnyítése érdekében.
 
KDNP: a kormány kezelni tudja a problémákat

Nem rendült meg a piac bizalma a magyar gazdaságban, a kormány kezelni tudja az újabb nemzetközi pénzügyi válság okozta problémákat - hangsúlyozta a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési frakciójának vezetője.

Harrach Péter jó lépésnek nevezte a devizahitelek árfolyamgátjáról szóló döntést. A politikus közölte: az újabb nemzetközi pénzügyi válságból adódó problémákat, így a várhatóan 90 milliárd forintos költségvetési csúszást, a kormány kezelni tudja.

Ez a különbség a stabilitási alapból is fedezhető - jelentette ki, majd hozzátette: az intézkedés részletei a szeptember 7-én kezdődő Fidesz-KDNP frakcióülésen dőlnek majd el.
 
LMP: az ellenzéknek kell előállnia javaslatokkal


Az ellenzéknek kell előállnia válságkezelő javaslatokkal, mert a kormány cselekvőképtelen - mondta a Lehet Más a Politika Gazdasági Kabinetjének vezetője.

Scheiring Gábor kiábrándítónak nevezte Orbán Viktor beszédét, és úgy vélekedett, hogy a kormányfő "megint a semmitmondás művészetét űzte". Az LMP-s politikus azt mondta, hogy a kormány intézkedései alkalmatlanok voltak a gazdasági növekedés beindítására

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Gazdasági adatok szempontjából egy csendes napnak nézünk elébe, előre bejelentett, potenciálisan piacmozgató hírre nem számítunk ma. Többek között a dübörgő gyorsjelentési szezon befolyásolhatja a hangulatot ma a tőzsdéken, az amerikai piacnyitás előtt érkeznek például a nemrég botrányba keveredett McDonald's friss számai. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti: Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában óvatos elmozdulások vannak egyelőre, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×