eur:
400.46
usd:
368.51
bux:
74228.2
2024. október 21. hétfő Orsolya

Orbán Viktor: A kormány továbbra is számít a fiatalok munkájára

A kormány továbbra is számít a fiatalok munkájára, mert csak velük együtt újulhat meg Magyarország. Erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt videóüzenetében a Debrecenben tartott Fidelitas-tisztújító kongresszus résztvevőinek.

 A miniszterelnök úgy fogalmazott: csak az ország újjászervezésével van esély egy jobb jövőre. Ágh Péter, a Fidelitas elnöke a kormánypárt ifjúsági társszervezetének tizedik kongresszusán arról beszélt, hogy a Fidelitas hosszú évek óta Magyarország megkerülhetetlen nemzedéki szervezete.

A Fidelitas fennállása óta a legnagyobb sikereit érte el a 2010-es parlamenti és önkormányzati választásokon, így ma a legfontosabb, fiatalokat érintő kérdések nem születhetnek meg a szervezet nélkül - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

A Fidelitas korábbi elnöke azonban a küldöttek figyelmét felhívta arra, hogy a kormányzati és önkormányzati munkájuk mellett a Fidelitas építésére is fordítsanak kellő időt és energiát, mert erős háttérszervezet nélkül nem lehetnek sikeresek 2014-ben.

A Fidelitas kitartásának köszönhetően ma már a szervezetnek "nincs versenytársa a pályán", az IDF, az Új Generáció és a Fiatal Baloldal is eltűnt - mondta Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója.

A politikus kitért az MSZP politikájára is, mondván, az a lengyel szocialisták útjára lépett. "Hazudtak, csináltak egy hamis kormányprogramot, majd vittek egy neoliberális gazdaságpolitikát, és megbuktak" - mondta. Van azonban egy lépés, amit még nem követtek el: a három részre szakadás - tette hozzá, megjegyezve, hogy "ez van még hátra a magyar baloldal számára."Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a Fidesz ügyvezető alelnöke fontosnak nevezte, hogy a Fidelitas jelen legyen a politikai döntések meghozatalánál, mert mint mondta, a ma meghozott döntések hosszú távon őket érintik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×