eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Így próbálja sarokba szorítani a Fidesz a kereskedelmi láncokat - lapszemle

A Népszabadság egy bolti szuperhatóság lehetséges létrejöttéről ír, a Magyar Nemzet pedig arról cikkezik, hogy a Tesco peren kívüli egyezséget ajánl egy családnak.

A Népszabadság cikke szerint létrejöhet egy boltügyi szuper hatóság, miután az eddigi módszerek nem bizonyultak sikeresnek a nagy kereskedelmi láncok sarokba szorítására. A Fidesz és a hozzá közel álló gazdasági szereplők olyan szakhatóságot hoznának létre, amely megtilthatja nagyobb kereskedelmi üzlet létesítését. Ezzel az önkormányzatoktól venné át ezt a jogkört. Az Európai Unió ugyan tiltja, hogy gazdasági érdekből vezessenek be külön engedélyezési eljárást, ám úgy tűnik, a kormány megtalálta a kiskaput - írja a Népszabadság.

A Magyar Nemzet cikke szerint peren kívüli egyezséget ajánl a Tesco annak a családnak, amelynek nyolc hónapos gyermeke két éve súlyos koponya- és kulcscsonttörést szenvedett azt követően, hogy a bevásárlókocsi egyik kereke kiesett és felborult a benne ülő gyermekkel. A Magyar Nemzet értesülése szerint a család arra kérte a multicéget, hogy az esetleges újabb hasonló baleset elkerülése érdekében vállaljon kötelezettséget a bevásárlókocsik felülvizsgálatának szigorítására.

Az Index értesülése szerint a Mol részvények korábbi orosz kézre juttatásában meggyanúsított Jakubinyi Róbert két héttel ezelőtti letartóztatása összefüggésbe hozható Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatójának meggyanúsításával. A Budapesti katonai ügyészség az indexnek nem kommentálta, miért idézték be a hét elején az NBH korábbi főigazgatóját. A hírportál írása szerint államellenes bűncselekmény történhetett azzal, ha elmulasztották bejelenteni az állam működését fenyegető ügyet, ebben az esetben a Mol részvények korábbi orosz kézre jutását.

A Pénzcentrum.hu írása szerint munkahelyek ezrei kerülhetnek veszélybe, és gyárak zárhatnak be az új termékadó, az úgynevezett hamburgeradó miatt. A javaslat kidolgozói szerint azonban a gyártók inkább áttérnek majd az egészséges élelmiszerek előállítására. A kereskedők ugyanakkor úgy látják, az új adó bevezetése a feketegazdaságot erősíti majd.

A Napi Gazdaság a vidéki repülőterekről készített összeállítást. A debreceni reptérnek például nem tettek jót az Észak-afrikai események, sok oda érkező járat ugyanis idén elmaradt. A debreceni önkormányzat a korábbi eredménytelen pályázatok után most ismét megpróbálja eladni a repteret üzemeltető cég 74 százalékát. A Napi Gazdaság szerint fellendülőben van ugyanakkor a sármelléki FlyBalaton, amely a tavalyi 17 ezer után 2014-re már százezernél is több utassal számol. Részletek a Napi gazdaságban.

A Portfolio.hu cikke szerint az ázsiai milliomosokra vadászik a JP Morgan. A második legnagyobb amerikai bank 2012 végéig 70 százalékkal növelné privát banki dolgozói számát, látva a térség vezető országainak vagyonosodását. A JP Morgan 5 év alatt az ázsiai üzletágát háromszorosára kívánja növelni - írja a Portfolio.hu.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×