eur:
400.13
usd:
367.51
bux:
74736.55
2024. október 15. kedd Teréz

Miért mindig hétvégére romlik el az idő?

Pechünk van azzal, hogy ismét a hétvégére romlik el az idő - mondta az InfoRádió által megkérdezett meteorológus. Török László hozzátette: ennek oka, hogy periodikusan érkeznek a ciklonok a térségbe.

Hétvégén az átvonuló hidegfront után már szárazabb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, így nem lehet már durva időjárási jelenségekre számítani. Nyugodtabb idő lesz, bár szombaton még erős széllökések várhatók. A mostani 30 helyett 20-22 Celsius-fokra kell számítani - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Török László elismerte, hogy pechünk van az időjárási folyamatokkal, mert nagyjából hét napos periódusban szokták megközelíteni a térséget a ciklonok és azok frontjai. Ez most pont úgy alakul, hogy hétvégére romlik el az idő.

Amint a periódus valamivel elcsúszik, akkor már a hétvégén is jó idő lesz - emelte ki.

A meteorológus beszélt arról is, hogy jövő héten kellemesebb lesz az idő, száraz és melegebb levegő érkezik az ország fölé, sok napsütésre lehet számítani.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem leszek másodhegedűs - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár
Folyamatos patthelyzet Ausztriában

"Nem leszek másodhegedűs" - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár

Noha a szeptember végi ausztriai parlamenti választásokon fölényes győzelmet arató radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke továbbra is a leghatározottabban magának követeli a kormányalakítást, koalíciós partner híján aligha lesz lehetősége erre, a szélsőjobboldalinak tartott párt vezetője hiába szólította fel Karl Nehammer kancellárt, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökét a koalícióban való másodhegedűs szerepének elvállalására, Nehammer hasonló határozottsággal nemet mondott.

Vitézy Dávid: azt üzenték a választók, ha marad is a főpolgármester, a dolgok nem mehetnek tovább úgy, mint eddig

Ki kell jönnünk abból a politikai mocsárból, ahol mindenkinek megvan a maga dumája, de a vége az, hogy a város akármelyik részére is nézünk, nem fejlődik – mondta Vitézy Dávid, a Fővárosi Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője. Az InfoRádió n című műsorában beszélt a Fővárosi Közgyűlés feloszlatásának esélyeiről, a 15 perces városról és a HÉV-ek jövőjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×