eur:
400.3
usd:
366.82
bux:
74228.4
2024. október 15. kedd Teréz

"Tegyék mellé a diplomájukat" - felháborodtak az orvosok

Nagy port kavart a fideszes Heintz Tamás nyilatkozata, amelyben a felmondólevelüket letétbe helyező orvosokat kritizálta.

"Felvállalom magának válaszként, amit otthon, a három faluból az egyikben mondott egy idős bácsi épp a hétvégén, amikor otthon voltam. Azt mondja, hogy tudja doktor úr, akik most letették letétbe a felmondásukat, tudja mit, tegyék mellé a diplomájukat is. És ez a véleménye nagyon sok embernek, aki úgy gondolja, hogy őt most ne hagyják cserben" - mondta Heintz Tamás, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes tagja egy, a Semmelweis-tervről szóló szerdai sajtótájékoztatón újságírói kérdésre a felmondólevelüket letétbe helyező orvosokról.

Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke megkeresésünkre elmondta: több szakorvos jelezte már felé e nyilatkozat miatt, hogy az év végét se várja meg a felmondással, ha egyéb szándék is rejtőzik emögött. A szervezet elnöke kiemelte: nem tartja szerencsésnek, hogy a megmozdulással kapcsolatban olyan kolléga nyilvánít véleményt, aki képviselői fizetésre cserélte az orvosi díjazását.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint mivel a döntéshozók legalább egy évtizede nem törődnek az egészségügyben munkát vállalókkal, Magyarország elvesztheti az orvosokért vívott küzdelmet az unió más tagországaival szemben.

"Aki úgy beszél, hogy tegye mellé a diplomáját, az mondja meg, hogy a fiatal, kezdő orvos, vagy akár a fiatal szakorvos mit tegyen a feje fölé, amikor esik az eső, mert lakása meg háza nem lesz. Esetleg a diplomája kemény fedelét?" - emelte ki Éger István.

Hozzátette: évről évre exponenciálisan növekszik azon orvosok száma, akik a külföldi munkavállaláshoz szükséges papírokat igénylik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

Hogyan lehet lassítani az öregedés folyamatát? Hogyan lehet meghekkelni a biológiai óránk járását? Milyen életmód, gyógyszer, hatóanyag segíti ezeket a folyamatokat? Amíg ezt genetikai úton nem lehet megtenni, milyen egyéni megoldások vannak? Mivel élhet a hétköznapi ember és milyen dimenzióban járnak ezen a téren a milliárdosok? Látványos kísérletek, tudományos információk és gyakorlati tudnivalók keretében mutatták be a legújabb longevity trendeket a Medipredict konferenciáján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 15. 10:19
×
×
×
×