eur:
400.46
usd:
367.41
bux:
74502.53
2024. október 15. kedd Teréz

Brutális megszorítások a Péterfy utcai kórházban

Pénzhiány miatt leállították a tervezhető műtéteket a Péterfy Sándor utcai kórházban. Szeptemberig csak a sürgős, életmentő beavatkozásokat végezhetik el az orvosok a kórház traumatológiai tömbjében (az egykori Országos Baleseti Intézetben), de a kórház más osztályain is - értesült a Népszabadság.

A szigorú takarékossági intézkedés ugyanakkor nem vonatkozik a daganatos betegek ellátására, őket még megoperálhatják az orvosok. Körülbelül 150-160 beteg kezelése viszont biztosan hónapokkal halasztódik.

A lap példaként megemlíti Kállai István esetét, aki kedden kapott volna csípőprotézist, ezért pénteken a műtéthez szükséges rutinvizsgálatokra érkezett a kórházba. A hatvanhét éves férfit már az is meglepetésként érte, hogy bár a megbeszélt időpontra jött, mégis arra kérték, hogy türelemmel várakozzon, mert fontos értekezlet van. A férfi, mint mondta, másfél órát ült a folyosón, míg megérkezett az orvos, aki csak annyit mondott neki: egyelőre nem tudja megoperálni - se őt, se mást.

A kórházban ugyanis leállították a tervezhető beavatkozásokat, legkorábban szeptemberben számíthat új időpontra. Kállai Istvánnak azonban, ahogy mondta, iszonyú fájdalmai vannak, egyre nehezebben tud mozogni, és már eddig is várt fél évet erre a beavatkozásra. Az sem vigasztalja, hogy másokat is hazaküldtek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×