eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A Fővárosi Közgyűlés határozza meg az iskolaigazgatók illetményét

Új rendszerbe szervezi a fővárosi fenntartású közoktatási intézmények vezetőinek garantált összegen felüli illetménykiegészítését a budapesti városvezetés. A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén már az új szempontrendszer alapján állapítják meg annak az illetményeket.

Csomós Miklós, oktatásért és kultúráért felelős főpolgármester-helyettes szerint a javasolt illetmény megállapításánál szempont lesz az intézmény alapfeladata, amelyre vonatkozóan három kategóriát különböztetnek meg. Az egyikbe a gimnáziumok, szakközépiskolák és szakiskolák, a másikba a kollégiumok, a harmadikba pedig az egyéb intézmények, óvodák, általános iskolák, gyógypedagógiai intézmények tartoznak.

A koncepció szerint figyelembe veszik az intézmény létszámadatait, a kapcsolódó tagintézmények számát, az intézmény több területet érintő profilját, valamint az esetleges esti, levelező oktatást és felnőttképzést.

A javaslat kitér arra is, hogy az illetmény összegét szubjektív szempontok alapján befolyásolhatja a mindenkori pótlékalap háromszorosáig a munkáltató által javasolt további illetményrész.

A Fővárosi Közgyűlés oktatási bizottságának ülésén elhangzott, hogy a cél az áttekinthetőség, jelenleg ugyanis nehezen követhető a rendszer, a vezetők illetménye között több mint 100 ezer forintos különbség is lehet.

Pokorni Zoltán, a testület fideszes elnöke az egyik intézményvezető felvetésére azt javasolta, hogy több minőségi kritérium is legyen a szempontok között, és az idén decemberig készüljön erre vonatkozó javaslat. Ezt a bizottság tagjai egyhangúlag támogatták. A Fővárosi Közgyűlés következő ülésén már az említett szempontrendszer alapján állapítják meg annak a 23 vezetőnek az illetményét, akinek az igazgatói pályázatáról is dönt a testület. Õk az idén augusztus 16-tól 2016. augusztus 15-ig tölthetik be a vezetői posztot.

A többi fővárosi fenntartású közoktatási intézmény vezetőjének juttatása egyelőre nem változik, azonban a határozott idejű megbízatás lejárta után már az új feltételek vonatkoznak a leendő vezetőkre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×