eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Simicskó elmondta, miért kell a szolgálati nyugdíjjal foglalkozni

Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium (HM) államtitkára szerint az előző kormány rossz gazdasági döntései miatt kell most a szolgálati nyugdíj ügyével foglalkozni.

Az államtitkár a magyar honvédelem napja alkalmából tartott csütörtöki, budapesti ünnepségen kiemelte: ebben a helyzetben világossá kell tenni, hogy senki sem akar rosszat a katonáknak, a rendőröknek és másoknak.

Simicskó István közölte: a szolgálati nyugdíj kérdésköre jogosan érdekli a katonákat, főleg egy olyan ünnepen, mint amilyen a mostani. Hangsúlyozta, hogy ezzel a problémával most azért szükséges foglalkozni, mert az előző vezetés hatalmas adósságot halmozott fel.

Mint mondta, a magyar kormány keresi annak lehetőségét, hogy kitörjön ebből a "pénzügyi csapdából", ugyanakkor hozzátette: "ez egy elődeink által elkövetett bűn".

"Ennek ellenére mi mindent megteszünk azért, hogy ezt a nagy családot, amely a haza védelmében részt vesz, megbecsüljük és értékeljük és nemcsak az új életpályamodell megalkotásával, hanem kompromisszumkészséggel és reális, a társadalmi igazságosságot is képviselő, megegyezésre való törekvéssel" - hangsúlyozta az államtitkár.

Simicskó István beszédében méltatta az ünnepségnek helyszínt adó Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkáját, rámutatva arra, hogy az intézmény jelentős feladatot vállalt a magyar katonai történelem emlékeinek megőrzésében, bemutatásában és így a hagyományok ápolásában is.

Az ünnepi állománygyűlésen elismeréseket - a "Hadisírgondozásért" elnevezésű kitüntető címet - adtak át.

A magyar honvédelem napját a kormány határozata alapján 1992 óta május 21-én ünneplik, arra emlékezve, hogy 1849-ben a magyar szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként a honvédsereg háromhetes ostrom után ezen a napon foglalta vissza Buda várát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×