eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Pintér: Ragaszkodni kell a belső határok nélküli Európa eszméjéhez

Ragaszkodni kell a belső határok nélküli Európa eszméjéhez és gyakorlatához - mondta a belügyminiszter, aki szerint ugyanezt szeretnék elérni a schengeni térség megerősítését szorgalmazó tagállamok is.

Pintér Sándor a magyar elnökségi honlapnak, az eu2011.hu-nak adott interjút az uniós tagországok belügyminisztereinek holnapi rendkívüli brüsszeli tanácskozása előtt. A megbeszélésen, amelynek elnöke Pintér Sándor lesz, az észak-afrikai menekülthullám kezelésére igyekeznek megoldást találni. A belügyminiszter azt mondta: a magyar elnökség üdvözli az Európai Bizottságnak azt a javaslatát, amely közösségi hatáskörbe utalja a belső határok ellenőrzésének esetleges visszaállítását.

Egy hete vetette fel az Európai Bizottság felvetette, hogy ha valamely uniós tagországra rendkívül erős menekültnyomás nehezedik, korlátozott időre, közösségi döntéshozatali eljárással újra be lehetne vezetni a határellenőrzést a Schengen-országok egymás közti határain. Az intézkedést főként Franciaország és Olaszország sürgeti a tunéziai menekültek áradata miatt. Pintér Sándor azt mondta, hogy június végén állam- és kormányfői szinten is napirendre kerülhet a téma.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×