eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Felülvizsgálná a Fidesz a szerencsejáték-szabályozást

A szerencsejáték-szabályozási rendszer teljes felülvizsgálatát kezdeményezi a kormánytöbbség - közölte a Fidesz frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Lázár János a Fidesz-KDNP frakcióülése után azt mondta: komoly társadalmi kihívásnak tekintik - különösen a halmozottan hátrányos helyzetű térségekben - azt a játékgép-, pénznyelőautomata-ipart, amely "állami kontroll nélkül veszi el az emberek pénzét, és fosztja meg az államot adóbevételektől".

A politikus tájékoztatott arról is, hogy az új alaptörvényhez kapcsolódó sarkalatos törvények közül várhatóan még július 11-ig megtárgyalhatja a Ház az Állami Számvevőszék jogállásával, a nemzeti kisebbségekkel, az egyházakkal, a családvédelemmel, a közpénzfelhasználással, valamint a rendkívüli helyzetekkel kapcsolatos szabályozást.

Várhatóan megkezdődik az egyeztetése az Országgyűlésről szóló törvénynek és a választójogi szabályozásnak is, ám ezeket - hasonlóan az önkormányzati törvényhez és az igazságszolgáltatás reformjához - csak az őszi ülésszakon fogadja majd el a Ház - közölte.

Lázár János beszámolt arról is, hogy a Fidesz támogatja a büntető törvénykönyv szigorítására vonatkozó és a közrenddel kapcsolatos jogszabály-módosításokat. Ezek szerinte megfékezhetik a kialakulóban lévő "egyenruhás bűnözést".

A frakcióvezető kérdésre szólt a képviselői költségtérítés várható átalakításáról is. A tervek szerint - ismertette - a képviselők semmilyen pénzbeli költségtérítést nem kapnának, és a magyar közigazgatási és kereseti viszonyoknak megfelelő, "az ügyek viteléhez szükséges, független" munkabérre lennének jogosultak. Az előterjesztést várhatóan egy-két héten belül megteszik.

Címlapról ajánljuk
Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Egy frissen végzett kutatás szerint a válaszadók 37 százaléka a csatornázás segítségével egyszerűen megszabadulna az értékes esővíztől. Minden második városlakó pedig a betonfelületek csökkentését, illetve a víz tárolását, szikkasztását és hasznosítását tartja jó megoldásnak – mondta az InfoRádióban Feitel Balazs, az Ipsos Zrt. ügyvezető igazgatója.

Moszkva: a Steadfast Defender a hidegháborús gondolkodásmódhoz való végleges visszatérés

Moszkva szerint a hadgyakorlat annak bizonyítéka, hogy a NATO egy Oroszországgal szembeni esetleges fegyveres konfliktusra készül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×