eur:
389.69
usd:
364.29
bux:
68100.84
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Civilként folytatja a volt budapesti rendőrfőkapitány

A volt budapesti rendőrfőkapitányt kérte fel a főpolgármester, egy fővárosi bűn- és baleset-megelőzési koncepció kidolgozására. A kormányváltás után mentették fel posztjáról Tóth Gábort, aki ekkor a nyugdíjazását kérte. Az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: a belügyminiszter számított a munkájára, de inkább a civil pályát választotta.

Elvégzett egy intenzív angol nyelvtanfolyamot, nyelvvizsgázott, majd minden körülményt értékelve úgy döntött, hogy a civil életben folytatja a pályafutását - mondta el az Inforádiónak Tóth Gábor.

A volt budapesti rendőrfőkapitány közölte: bár Pintér Sándor belügyminiszter marasztalta, de a civilként megtalálta azt a feladatot, amit jó szívvel és teljes energiával tud végezni a SYMA sport- és rendezvényközpont ügyvezető igazgatójaként.

Tóth Gábor azt is elmondta, hogy a főpolgármester beleegyezésével a főváros is felkérte egy budapesti bűn- és balesetmegelőzési koncepción dolgozó projektbizottság vezetésére. A projektet, amelyre a főváros támogatást is kíván nyújtani, jövőre hajtanák végre. Hozzátette: a megbízást nagyon szívesen vállalta, és társadalmi munkában végzi.

Amikor Pintér Sándorral hosszasan beszélgettek, nem esett szó konkrét beosztásról, és a volt főkapitány jövőjéről. Sok más tényező közül ez volt az egyik, ami miatt Tóth Gábor nem látott neki szánt jövőt a rendőrségen belül, de úgy gondolta, a továbbiakban is szeretne kihívásokat, és hogy legyen mi tennie a hétköznapokban, ezért helyezkedett el a civil szférában.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×