eur:
393.85
usd:
368.95
bux:
65251.93
2024. április 19. péntek Emma

Õrizetbe vették a mohácsi polgármesterre támadó helyi képviselőt

Õrizetbe vette a rendőrség a Szekó Józsefre, Mohács fideszes polgármesterére támadó Polgár Károly helyi független képviselőt pénteken.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében a képviselő őrizetbe vétele mellett arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy az ügyben hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyészség folytat eljárást.

Az incidens pénteken, a Duna-parti város képviselő-testületi ülésén történt Szekó József és a volt jobbikos városatya, Polgár Károly között.

Szekó József a történteket követően újságíróknak azt mondta: a testületi ülés szünetében egy papírhalmazt és egy lökhárító darabját találta az asztalán. A zárt ülés kezdetén megkérdezte, ki tette oda, mire Polgár Károlytól azt a választ kapta, hogy "ajándék neked, és a te szemeted".

"Azt válaszoltam, nekem nincs szükségem tőle ajándékra. Fogtam a csomagot, hogy visszavigyem neki. Miközben felé mentem, folyamatosan szidalmazott, rákosizott, idiótának nevezett. Amikor odaértem, ennek hatására elé dobtam a papírjait, és megkértem, moderálja magát. Miután elfordultam, hogy visszamenjek a helyemre, leütött" - tette hozzá az országgyűlési képviselőként is dolgozó városvezető.

Szekó József közölte: ekkor egy pillanatra elvesztette az eszméletét, a földre rogyott, s érezte, ahogy támadója még ebben a helyzetben is folyamatosan üti és rúgja, s valószínűleg még meg is taposta. A bántalmazástól sajog a feje és horzsolásos sérüléseket szenvedett. Az eset után feljelentést tett a rendőrségen.

A polgármester hangsúlyozta, hogy botrányosnak tartja a történteket. "Mohácson nem történt ilyen, amíg Polgár Károly és Németh Imre (jobbikos politikus) meg nem jelent a helyi közéletben, igyekezve tönkretenni az önkormányzat munkáját" - jegyezte meg.

Szekó József kitért rá, hogy a pénteki nyilvános ülésen Polgár Károlyt rendbírsággal kellett sújtani, mert bekiabálásaival zavarta a testületet feladata ellátásában. Hozzátette: a képviselők az incidens után tovább dolgoztak, még három napirendi pontot tárgyaltak.

Polgár Károlyt a helyszínre érkező rendőrök bilincsben vitték el a városházáról. A független képviselőt az MTI-nek nem sikerült elérnie. A bama.hu internetes hírportálnak azt nyilatkozta: Szekó József ütött elsőként. Azt mondta: "Mikor odajött hozzám, megragadta a nyakkendőmet, és megütötte a mellkasomat. Védekeztem, visszaütöttem".

Az ülésteremben jelen lévő Emmert Péter mohácsi szocialista képviselő viszont az MTI-nek azt mondta: ő úgy látta, Polgár Károly ütötte meg először Szekó Józsefet, melynek következtében a polgármester a földre esett, de támadója tovább verte és rugdosta.

A mohácsi képviselő-testület az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében elítélte, és minősíthetetlennek nevezte "a magából kivetkőző" Polgár Károly tettét. "Felháborító és megdöbbentő, hogy Polgár Károly képviselő Szekó Józsefet aljas módon hátulról leütötte, majd a már magatehetetlen, eszméletét vesztő, a földön fekvő polgármestert tovább ütötte, rúgta, megtaposta olyan erővel, hogy csak a Szekó József segítségére siető 4-5 képviselő tudta polgármesterről eltávolítani" - írták.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×