INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Gyanúsítottként hallgatták ki Szilvásy Györgyöt

InfoRádió / MTI
Gyanúsítottként hallgatott ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy volt minisztert hamis tanúzás miatt - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

Skoda Gabriella nem nevezte meg a gyanúsítottat, az MTI ugyanakkor úgy tudja: Szilvásy György volt titokminiszterről van szó.

A szóvivő csak annyit közölt: egy korábbi, a Központi Nyomozó Főügyészségen tett tanúvallomása miatt gyanúsították meg az egykori minisztert, aki érdemi és részletes védekezést terjesztett elő, illetve panasszal élt kihallgatása ellen.

A Magyar Televízió (MTV) Híradója úgy tudja: a Gyurcsány-kormány titokminisztere a gyanú szerint 2010. július 27-én, a Benedek Fülöp volt agrárállamtitkár ellen folyó nyomozás során tett valótlan tartalmú tanúvallomást.

Szilvásy - a Híradó beszámolója szerint - az ügyészségi nyomozók kérdésére, akkor azt mondta, kifizette azt a 30 különleges gesztenyefa csemetét, amelyet Benedek Fülöp szerzett neki. Az ügyészség szerint viszont Szilvásy György azóta sem fizette ki a facsemetéket.


A címlapról ajánljuk