Két-három éve elindult a gasztroforradalom Magyarországon, komoly pozitív változások történtek - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Michelin-csillagos Onyx étterem ügyvezető igazgatója.
A régióban egyedül Budapesten van két Michelin-csillagos étterem, ami nagy öröm, de emellett üzletileg is kedvező a többi étteremnek, a városnak és az egész országnak - hangsúlyozta Pintér Katalin.
Az ügyvezető igazgató kiemelte: a Michelin-csillag a gasztronómia Oscar-díja, rangos elismerés. A Michelin Guide szerkesztői jól érzékelik, hogy mit jelent a minőség - tette hozzá.
Zsidai Zoltán Roy, a Bib Gourmand-nal elismert 21 magyar vendéglő tulajdonosa arról beszélt, hogy az ellenőrök sok száz kritérium alapján értékelnek. Fontos, hogy a rangos elismeréseket bármilyen hazai érdekeltség vagy befolyásoló tényező nélkül adják oda - emelte ki.
A teljes interjút ide kattintva hallgathatja meg.
Hanganyag: Kocsonya Zoltán