eur:
388.51
usd:
361.12
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Orbán, Kósa és Lázár javaslata: garantálni kell az egyéni számlavezetés intézményét

Politikai nyilatkozattervezetet nyújtott be a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről Orbán Viktor, Kósa Lajos és Lázár János fideszes képviselő az Országgyűlésnek.

A Háznak kedden benyújtott tervezet elfogadásával az Országgyűlés a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagsággal rendelkező mintegy 3 millió ember eddigi befizetéseinek jövőbeni biztonsága érdekében kinyilvánítaná, hogy garantálni kell az egyéni számlavezetés intézményét az állami nyugdíjrendszerbe átlépő magán-nyugdíjpénztári tagoknak.

A képviselők kezdeményezik továbbá, hogy az Országgyűlés nyilvánítsa ki: garantálni kell az állami rendszerbe átlépőknek az egyéni számlára történő befizetések értékállóságát; garantálni kell a kötelező magánnyugdíjpénztárból az állami rendszerbe átlépők veszteségeinek jóváírását; garantálni kell az állami rendszerbe átlépők esetleges hozamának adómentességét, ha 2011. január 31-ig átléptek és hozamukat kivették.

Ki kell vizsgálni a magán-nyugdíjpénztári tagok befizetéseivel való gazdálkodás körülményeit - indítványozzák zárásként a nyilatkozattervezetben.

A mostani parlament a megalakulása óta egy politikai nyilatkozatot fogadott el. Ez a kormánypárti képviselők által beterjesztett, "A Nemzeti Együttműködésről" címet viselő dokumentum volt, amelyet az idén júniusban fogadott el a Ház 260 kormánypárti igen, illetve 66 MSZP-s és LMP-s nem szavazattal, 46 jobbikos tartózkodás mellett.

Az Országgyűlés a Házszabály értelmében a jelenlevő képviselők kétharmadának szavazatával tehet nyilatkozatot bármilyen politikai kérdésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×