eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kevesebb lopás az új törvény bevezetése óta

30-40 százalékkal csökkent a bolti lopások aránya, mióta szigorodott a szabálysértési törvény. A CBA kommunikációs vezetője az InfoRádióban úgy vélte, hogy az augusztusban bevezetett rendelkezéseknek erős visszatartó ereje van. Fodor Attila elmondta: míg korábban egy-egy hétvégén 5 tolvajt fogtak el a boltokban, most legfeljebb kettőt, hármat.

Hozzátette: egy 400 négyzetméteres boltban évente átlagosan 10 forint volt a lopással okozott kár, hiába fejlesztették a biztonságtechnikát és bővítették a személyzetet. Szólt arról a is, hogy gyakran felnőttek bízzák meg a gyerekeket a lopással, mert ők csak korlátozottan felelősségre vonhatók. Fodor Attila szerint nem az a cél, hogy rendőrt hívjanak akkor, ha valaki egy-két pogácsát elfogyaszt a boltban, ilyenkor csak felszólítják a vevőt, hogy fizesse ki az árut.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×