eur:
389.12
usd:
363.64
bux:
68262.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az MSZP kétkulcsos adórendszert vezetne be

Az MSZP akkor támogatja a költségvetést, ha elfogadják a párt alternatív költségvetési javaslatát, amely szerintük igazságos adórendszeren és állami takarékosságon alapul.

Tukacs István, a párt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón elmondta, alapvető problémájuk a költségvetési javaslattal, hogy igazságtalan adórendszeren alapul és egyösszegű bevételekből, "einstandolásokból" finanszíroznának folyamatos kiadásokat.

Az MSZP javaslatát ismertetve a szocialista politikus elmondta, hogy kétkulcsos adórendszert vezetnének be, valamint különböző módon adóztatnák a munkát és a tőkét. Az így keletkező 730 milliárdos többlet biztosítaná, hogy ne kelljen járulékot emelni, sőt, 3 százalékos járulékcsökkentést tenne lehetővé, és nem kellene helytelen adózási technikával a munkahelyteremtést gátolni. E mellett a költségvetés általános tartalékát is megteremtenék 70 milliárd forinttal - közölte.

Az állami takarékosságról szólva Tukacs István azt mondta, 250 milliárd forintot lehetne megspórolni, amit a többi között munkahelymegőrzésre és foglalkoztatás-növelésre, 10 százalékos családi pótlék és plusz 1 százalékos - 4,8 százalékos - nyugdíjnövelésre, az egyösszegű segélyek emelésére, valamint a panelprogram folytatására fordítanák.

A javaslatot három csomagban már benyújtották a parlamentnek - közölte a képviselő.A 2011-es büdzsé, a megújulás költségvetése szakít a Gyurcsány-korszak megszorításokra épülő gazdaságpolitikájával, növekedésre és új munkahelyek létrehozására összpontosít - reagált Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MSZP sajtótájékoztatójára, amelyen közölték: a párt feltételekkel támogatja a költségvetést.

Szijjártó Péter a közleményében azt írta: a megújulás költségvetésének gazdaságpolitikájával jut majd ki az ország az elmúlt nyolc évben felhalmozott államadósság csapdájából, és a megújulás adórendszerével fogják megteremteni Közép-Európa legversenyképesebb gazdasági rendszerét.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×