eur:
389.18
usd:
363.44
bux:
68161.33
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ez okozhatta a hat fiatal tragédiáját a Lágymányosi hídnál - Képgaléria

Ha valaki nem ismeri azt a kereszteződést, ahol a Lágymányosi hídra kanyarodott fel a forgalommal szemben a tragikus balesetet előtt a jászberényi fiatalok autója, könnyen elbizonytalanodhat - írta a Totalcar. Pénteken közlekedési táblákat cseréltek ki a helyszínen.

Ha valaki nem ismeri azt a kereszteződést, ahol a Lágymányosi hídra kanyarodott fel a forgalommal szemben a tragikus balesetet előtt a jászberényi fiatalok autója, könnyen elbizonytalanodhat - írta a Totalcar. A burkolati jelek kopottak, és esőben, éjjel gyakorlatilag észlelhetetlenek is lehetnek.

Tájékoztató tábla nincs, csak jóval később - itt az emberek túlnyomó többsége rutinból közlekedik. Az a kis hányaduk, akik akkor tévednek oda, amikor még a forgalom áramlása sem nyújt támpontot a közlekedésben, bármikor járhat így - olvasható a Totalcar cikkében. Azonban a körülmények mellett minimum egy, de inkább két vezetői hiba mindenképp szükséges a rossz irányba történő behajtáshoz - teszi hozzá a szerző.

Közlekedési táblákat cseréltek ki a csütörtök hajnali, három halálos áldozatot követelő balesetet követően, délután a Lágymányosi híd felhajtójánál - adta hírül a pénteki RTL Híradó. A forgalmi táblák kihelyezését a Nemzeti Közlekedési Hatóság ellenőrzi, de hogy milyen táblákat, és miért cseréltek a tragédia helyszínének közelében, arra nem válaszolt a szervezet.

A kereszteződésben, ahol a fiatalok felhajtottak a hídra, kiegészítő figyelmeztető tábla nincs a csomópont előtt, csak a kereszteződésben a tiltó jelzés - tájékoztatott a Független Hírügynökség.

A Fővárosi tűzoltóság által a baleset után készített fotókat itt láthatja.

Az Origo cikke szerint a baleset helyszínén kanyarodást tiltó táblák nincsenek, az ezt kiváltó kötelező haladási irányt jelzők viszont igen, emellett egyértelmű nyilak jelzik az aszfaltra felfestve a menetirányt is.

A Ford Fiesta a Pázmány Péter sétányról a behajtani tilos tábla és a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyásával a Lágymányosi híd budai lehajtójára kanyarodott fel - írja a Lánglovagok.hu. A hídon összeütközött a Magyar Posta szemből érkező Mercedes teherautójával.

A személyautóban utazó fiatalok közül hárman - két 19 éves lány, valamint egy 17 éves fiú - a helyszínen életüket vesztették, a 18 éves sofőr és további két utasa, egy 31 éves férfi és egy 20 éves fiatalember kórházba került, egyikük életveszélyes állapotban.

A sérülteket, valamint két fiatal holttestét a tűzoltók szabadították ki az összeroncsolódott autóból. A kocsiban a Jászság Népi Együttes tagjai ültek, akik egy budapesti fellépésről tartottak hazafalé. A volánnál egy próbaidős mentőápoló ült. Az autóban a megengedettnél többen utaztak.

"Érezni kell, ha valami nem stimmel"

"Mindig arra gondolok az ilyen eseteknél, hogy megtettünk-e mindent? Mi az, amit esetleg lehetett volna még tenni?" - nyilatkozta Pásthy Imre, a Fővárosi Önkormányzat forgalomtechnikai alosztályának vezetője a három jászberényi fiatal halálával végződő balesetről az Origónak.

Pásthy - mondván, nem ismer minden részletet - a konkrét tragédiáról nem kívánt nyilatkozni. Az Origo kérdésére, miszerint lehet-e forgalomtechnikai eszközökkel akadályozni, hogy egy autós a forgalommal szemben hajtson fel egy hídra, vagy éppen egy autópályára, azt válaszolta: a felhajtó geometriai kialakítása és a táblázás a legfontosabb lehetőség erre.

"Az ívnek természetesnek kell lenni, és logikusan kell kanyarodnia, ami alatt azt értem, hogy a hídra vagy autópályára érkezéskor gyorsítania kell a járművet. Ezeket így kell kialakítani. Ha viszont valaki a menetiránnyal szemben hajt erre, akkor annak éreznie kell a geometriából, hogy valami nagyon nem stimmel" - fogalmazott a budapesti táblakihelyezésekért felelős alosztály-vezető.

Szerinte a közlekedési tábláknak egyértelműnek, jól láthatónak kell lennie, de a túltáblázás rossz, mert könnyen összezavarhatja a gyakorlatlan vezetőket, pláne azokat, akik először járnak egy bonyolultabb kereszteződésben, állítja Pásthy. A hírportál korábbi cikke szerint a Lágymányosi hídra felhajtó úton mindkét irányból több behajtani tilos és kötelező haladási irányt jelző tábla található, a lehajtóra pedig nyolc darab kétméteres, lefelé mutató nyilat festettek.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×