eur:
398.98
usd:
364.71
bux:
74011.67
2024. október 9. szerda Dénes

Egyelőre nem váltják le Alföldi Róbertet - lapszemle

A Magyar Nemzet szerint egyelőre nem tervezi a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, hogy visszavonja a Nemzeti Színház főigazgatójának megbízatását. Az MSZOSZ tíz százalékos bruttó béremelést szeretne - írja a Népszabadság. Lapszemle

A Népszabadság arról ír, hogy a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége szerint több mint tíz százalékos bruttó béremelés mellett lehetne minden jövedelmi kategóriában biztosítani jövőre a reálkereset növekedését a gyermek nélküli munkavállalók körében. Az Országos Érdekegyeztető Tanácsban kellene a munkaadóknak és munkavállalóknak megállapodásra jutniuk a jövő évi bérajánlásról. Az szinte kizárt, hogy a foglalkoztatók belemenjenek tíz százalékos keresetnövekedésbe, míg a munkavállalók számára a nettó keresetromlást eredményező egyezség tűnik elfogadhatatlannak. Az álláspontok alapján 4,5-6 százalékos sávról, illetve egy azon belüli mértékről születhet végül ajánlás.

A Magyar Nemzetből megtudhatják: egyelőre nem tervezi a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, hogy visszavonja a Nemzeti Színház főigazgatójának megbízatását, és nincs napirenden vizsgálat indítása sem Alföldi Róbert legutóbbi botránya ügyében. A lap információi szerint a tárca most a jövő évi költségvetés előkészítését előrébb való feladatnak tartja a személyi kérdéseknél.

Az Indexen olvashatnak arról, hogy jelölt vizát találtak a Dunában, a Vaskapunál a halászok. A viza bébit november 3-án, Ercsinél engedték a folyóba. Várhatóan tíz év múlva, többméteresen tér majd vissza. Ez az első magyarországi kísérlet arra, hogy a halakat visszatelepítsék korábbi élőhelyükre, illetve vándorlási útjukat nyomon kövessék.

A Napi Gazdaságból kiderül: december elsejéig kellene a Molnak megállapodnia a horvát kormánnyal az INA gázüzletágának átadásáról. Jelenleg arról tárgyalnak: létezik-e olyan megoldás, amelyben megmarad az INA-nál a gázüzletág, de ennek feltétele, hogy ez ne jelentsen további veszteséget a vállalatnak - mondta Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a lapnak.

A Világgazdaságban arról számol be, hogy új, de elődjéhez hasonlóan fideszes vezetővel működik szombattól a magyar sportirányítás: a huszonegy év után leköszönő Schmitt Pál helyén Borkai Zsolt veszi át a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki posztját. A lap megállapítja: a kormánynak valóban szüksége lesz az elnök lojalitására, hogy véghezvihessék nagy léptékű terveiket.

A Pénzcentrum.hu elemzése szerint egymilliárd fontos (320 milliárd forintos) bevételt is jelenthet a brit gazdaság számára Vilmos herceg és menyasszonya, Kate Middleton esküvője. Habár a pontos időpont még nem ismert, az már most látszik, hogy a rangos esemény a turizmust, a kereskedelmet és a médiapiacot is felpörgeti. A BBC szóvivője úgy nyilatkozott: reméli nemcsak Angliában, hanem az egész világon tudják majd sugározni a ceremóniát. Hozzátette, kétség sem fér ahhoz, hogy a házasságkötés a televíziózás történetének legnézettebb adása lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Megjött a  jegyzőkönyv, mutatjuk a reakciókat

Megjött a jegyzőkönyv, mutatjuk a reakciókat

Tegnap a forint 402-ről 399 közelébe erősödött az euróval szemben, miután esett az olaj ára és elmaradt a várt kínai fiskális lazítás. A mai nap egyelőre felemásan alakul, az euró gyengélkedésének köszönhetően tovább tud erősödni a forint, a dollárral szemben azonban rosszul teljesít a hazai deviza. Megérkezett ma a Fed jegyzőkönyve, amiből kiderült, hogy a szeptemberi 50 bázispontos kamatvágás során nem volt teljes az egyetértés a döntéshozók között azzal kapcsolatban, hogy mennyire legyen agresszív a csökkentés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×