eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Ókovács Szilveszter: A Duna tévé legyen a Kárpát-medence televíziója!

A Duna Televízió frissen megválasztott vezérigazgatója a Kárpát-medence televíziójává tenné a csatornát. Ókovács Szilveszter jövő szeptembertől elindítaná a magas kultúrát közvetítő Duna 2-t is. Első dolga a médium élén saját stábjának elhelyezése lesz, de - mint mondta - a televízió jelenlegi dolgozóinak rövidtávon nem kell elbocsátásoktól tartaniuk.

A Duna TV újonnan megválasztott vezérigazgatójának első dolga lesz, hogy megtudja, mikor állíthatja munkába a helyettes-jelöltjeiből álló öt-hattagú stábot.

Ókovács Szilveszter leszögezte: ez nem jelenti azt, hogy ne számítana a csatorna több mint ötszáz dolgozójára. Ahhoz azonban, hogy meg tudják őrizni az értékeket, és emellett újakat is létrehozhassanak, olyan csapatra van szükség, amellyel mindez véghez vihető - tette hozzá.

Arról, várhatóak-e elbocsátások, a vezérigazgató azt mondta: nincsenek olyan információi, hogy ilyesmire szükség lenne. Habár nagy változások előtt állnak a közmédiumok, rövidtávon nincs félnivalója senkinek - jelentette ki Ókovács Szilveszter.

Az új vezető a műsorszerkezet esetleges változásairól úgy nyilatkozott: ha rajta múlik, akkor a Duna Televízió egyes csatornája továbbra is közéleti adó marad, ahol ugyanúgy jelen lesznek a szórakoztató műfajok, mint a hírek.

Ezek mellett nagy hangsúlyt kapnak majd a határon túli területek is. A cél, hogy ezeket úgy kapcsolják be a Duna TV vérkeringésébe, mintha az adó a Kárpát-medence televíziója volna, amivé egyébként válni is szeretne - fűzte hozzá.

A szándékai szerint jövő szeptembertől induló Duna 2 pedig például a német 3Sat, vagy a Mezzo tévé mintájára színházi- és operaelőadásokat, dokumentumfilmeket, illetve kulturális témájú beszélgetéseket sugározna - tájékoztatott Ókovács Szilveszter.

Szerinte mindkét adót non-stop üzemmódban kellene sugározni, mert, mint mondta: minden elvesztegetett perc a kitűzött célok rovására mehet.

A finanszírozásról a vezérigazgató úgy vélekedett: azt már megtanulta előző munkahelyén, a HírTV-ben, hogy minimális pénzből is lehet értékelhető adást kihozni, és itt is ez a szemléletmód lesz a jellemző. Hozzátette: igyekszik majd minden forintot műsorgyártásra fordítani, és hadra fogni azokat, akiket csak lehet.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Amerikai bevásárlókörúton a német védelmi miniszter: az Egyesült Államok szállít, Németország fizet

Amerikai bevásárlókörúton a német védelmi miniszter: az Egyesült Államok szállít, Németország fizet

Két legyet egy csapásra – így foglalható össze leginkább Németország védelmi miniszterének az Egyesült Államokban tett látogatása. Boris Pistorius egyrészt határozott kommunikációval igyekezett hangsúlyozni, hogy a szövetségesek számíthatnak Németországra,. Másrészt nem hagyott kétséget afelől, hogy országa számít az Egyesült Államok támogatására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Rég nem látott hosszú menetelésben az amerikai tőzsdék

Rég nem látott hosszú menetelésben az amerikai tőzsdék

A nemzetközi színtéren folytatódik a hét korábbi részében is látott pozitív momentum, emelkednek a vezető részvényindexek, a német DAX új történelmi csúcsot állított be, miközben az amerikai piacok is jól szerepelnek. A magyar piacon is jó volt a hangulat, a befektetők ma friss információkat kaptak az OTP és a Mol első negyedéves teljesítményéről, hiszen mindkét vállalat hajnalban tette közzé negyedéves gyorsjelentését. A vártnak megfelelő bevételt, de valamivel magasabb profitot szállított az OTP, a menedzsment nem is változtatott a márciusban kiadott előrejelzésein. A Mol számai messze elmaradtak azoktól az eredményektől, amiket az energiaválság okozta magas olajár-környezetben tudott hozni a társaság, viszont a stabilan alakuló Brent-Ural árkülönbözet és a rendkívül magasan alakuló finomítói feláraknak köszönhetően összességében erős számokat hozott az olajcég.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 10. 20:55
×
×
×
×