eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Korrupció gyanújával letartóztatták a horvát autópálya-társaság négy munkatársát

Házkutatást tartott a rendőrség a Horvát Autópálya Vállalat (HAC) zágrábi irodáiban, és letartóztatott négy embert, akiket hivatali hatalommal való visszaéléssel gyanúsítanak.

A letartóztatottak a nyomozás szerint 26 millió kuna (3,5 millió euró) kárt okoztak a HAC-nak - adták hírül rendőrségi források.

A házkutatás és a letartóztatások a HAC-nak egy helyi marketing céggel, a Fimi-Mediával kötött üzleteivel állnak összefüggésben. A hatóságok feltételezése szerint a marketingügynökséget állami vállalatok pénzmosásra használták. A Fimi-Media igazgatónőjét, Nevenka Jurakot már augusztusban őrizetbe vette a rendőrség, mivel a gyanú szerint több millió eurós fiktív üzleteket kötött állami cégekkel.

A horvát média szerint az így megszerezett pénzeket a vállalatvezetők saját céljaikra, illetve arra használták fel, hogy hatalomra segítsék a Horvát Demokratikus Közösséget (HDZ), a jelenlegi kormánykoalíció vezető erejét.

Az állami vállalatokat a horvát közvélemény és a független média is úgy tartja számon, mint a korrupció melegágyait, amelyeket fel kell számolni ahhoz, hogy az ország csatlakozhasson az Európai Unióhoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×