eur:
389.8
usd:
362.81
bux:
68145
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Budapesten nem emelkedik a távhő díja decemberben

Változatlan marad a távhő díja a fővárosban 2010. december 1-jétől érvényes lakossági (háztartási) célú hatósági távhőszolgáltatási hődíj-tételek szerint.

A BVK Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. szerdán közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a hődíjak változása a lakossági felhasználókat nem érinti az ármoratórium miatt. A FÕTÁV Zrt. ennek alapján a lakossági távhőfogyasztóknak továbbra is a 2010. július 1-jétől alkalmazott - a hatóságinál 12-17 százalékkal alacsonyabb - hődíj-tételeket érvényesíti.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a fővárosi közgyűlés a lakossági (háztartási) célú felhasználók hődíjait Tarlós István és további 4 fővárosi képviselő javaslatára az 1470/2010. (VIII.26.) számú határozatában 2010. augusztusában befagyasztotta. A moratórium meghosszabbítása a Főtáv Zrt. - a rendelet szerinti - következő árképzési javaslatáig, illetve a távhődíjak felülvizsgálatának befejezéséig tart.

A moratórium fenntartása egy átlagos lakossági fogyasztó esetében az év végéig mintegy 5-8 ezer forint megtakarítást jelent a hődíjban - jegyzi meg a BVK.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×