eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Tarlós István központi irányítást tervez a közszolgáltatóknak

Új közszolgáltatási modellt kíván bevezetni Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, ha megválasztják. A politikus az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, hogy létrehozná a budapesti városüzemeltetési központot, amely - részleges önállóságuk megtartása mellett - felügyelné a közszolgáltató cégeket.

A közszolgáltató cégek - így a többi között a BKV - felügyelete mellett energiagazdálkodással, piackereséssel, szerződéskötésekkel, a szolgáltatás ellenőrzésével, illetve a megrendelésekkel foglalkozna a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK), amit megválasztása esetén létrehozna a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje.

Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorban elmondta, hogy brutálisan magasnak tartja a budapesti közszolgáltatási díjakat, amelyek, ha nem nyúlunk hozzá a többi között a vegyes tulajdonú cégek közszolgáltatói szerződéseihez, tovább is emelkedhetnek.

Magasabb lehet például a csatornadíj és a távhő díja, ezért a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője új hőforrások igénybe vételét tervezi. Ezek megkeresése a városüzemeltetési központ feladata lesz.

A politikus arról is beszélt, hogy meg kívánja szüntetni a tanácsadói szerződések kötésének gyakorlatát. Emlékeztetett: a BKV-nál irtózatos pénzek folytak el ilyen címen, de a vegyes tulajdonú cégek kivételével a szocialisták által felügyelt közszolgáltató cégek mindegyikénél botrány van emiatt, és büntetőjogi eljárások kezdődtek.

Tarlós István arról is beszélt, hogy másképpen kell kezelni a közbeszerzéseket is, jobban meg kell jelennie a személyi felelősségnek, az ellenzéket pedig ennek kontrollálásába direkt módon be akarja vonni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×