eur:
391.04
usd:
366.13
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Papcsák: a KEHI vizsgálja a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok szerződéseit

Papcsák Ferenc kormánybiztos javaslatára négy, az előző ciklus alatt kötött állami szerződést vizsgál a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI): a sanghaji világkiállítást, a sukorói kaszinó koncesszióját, az Omninvest Kft.-vel kötött szerződéseket és a moszkvai kereskedelmi képviselet ingatlanértékesítését. Papcsák Ferenc pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: ezen ügyekben a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok közvetlenül érintettek.

A kormánybiztos leszögezte, közös az ügyekben, hogy a két korábbi kormány megtárgyalta azokat, döntést hozott és a "nemzetközi érintettség is fennáll": a legtöbb esetben államközi, illetve a legmagasabb szinten, többször is Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon személyes részvételével zajlottak a tárgyalások az amerikai, izraeli, kínai és orosz üzleti partnerekkel.

Azért is kellett bevonni a KEHI-t a vizsgálatokba - fűzte hozzá - , mert az állammal több milliárdos értékben kötöttek szerződést és az állammal szerződő felek tulajdonosi háttere offshore társaságnak minősül.

A szerződéseket legmagasabb szintű minősítéssel, titkosítással látták el - húzta alá a kormánybiztos.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×