eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Felemészti a tartalék keretet is az árvízi helyreállítás

Az árvízi helyreállításra szánt összeg 10 százalékos tartalékkeretét is igénybe kell venni a lakhatatlanná vált ingatlanok újjáépítéséhez. Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője miskolci tájékoztatóján arra emlékeztetett: az ország hét megyéjében 349 ház dőlt össze a júniusi árvíz miatt, csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 317 épület vált lakhatatlanná.

Bakondi György szólt arról is, hogy eredetileg 3 milliárd 170 millió forint támogatást biztosítottak az újjáépítésre, de most a tartalékből azok a települések is részesülnek, ahol az árvíz levonulása után dőltek össze a házak.

Megjegyezte: Felsőzsolca a korábban odaítélt 1,7 milliárd forint helyett 1 milliárd 809 millió forintot kap, mert ott a korábban jelzett 201 épület helyett már 229 ház dőlt össze. Borsod Abaúj-Zemplén megyében a magánépületek a helyreállítása mellett az óvodák, bölcsődék, szociális otthonok - helyreállítását is finanszírozza kormány.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×