eur:
401.51
usd:
363.69
bux:
72682.75
2024. október 3. csütörtök Helga

Az új NATO-szabványok kialakításán is dolgoznak a Magyarországon

Az új NATO-szabványok kialakításán is dolgoznak a Magyarországon lévő katona-egészségügyi kiválósági központban - közölte az intézmény igazgatója. Kopcsó István a az épületben tartott nyílt nap alkalmával az InfoRádióban elmondta: egyik fő feladatuk a nemzetek egészségügyi együttműködésének elősegítése.

A szakember azt mondta: a központban dolgozó szakemberek egyebek mellett új szabványokat alakítanak ki a NATO-ban, egységesítik az orvosi kifejezéseket, valamint képzéseket is tartnanak a katonák számára.. Hangsúlyozta: az intézményre azért van szükség, hogy a katonák mindenütt ugyanolyan ellátásban részesülhessen, mint saját hazájukban, és ehhez összefogásra van szükség.

A kiválósági központ finanszírozásában és kialakításában Magyarországon kívül Csehország, Hollandia, Németország, Románia és Olaszország vesz részt. A központ éves költségvetése mintegy 100-120 millió forint, de ennek nagyobb részét a külföldi felajánlásokból finanszírozzák.

Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×