eur:
387.74
usd:
357.54
bux:
68371.99
2024. május 17. péntek Paszkál

Óriási túljelentkezés a tűzoltóknál

Húszezerrel kaptak több segélyhívást a tűzoltók a vihar és árvíz miatt, mint a tavaly - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője szerint a megnövekedett feladatoknak eleget tudnak tenni, ugyanis nincs létszámhiány. Sőt, néhány parancsnokságon nyolc-tízszeres a túljelentkezés.

A tűzoltóságok országszerte egymást támogatják a katasztrófa-elhárításban - mondta el az InfoRádióban a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője. Dobson Tibor hozzátette: ebbe a körbe a köztestületi és az önkéntes szervezetek is beletartoznak.

Ha a veszélyhelyzet súlyossága indokolja, akkor az általános, 24/48 órás szolgálatot 24/24 órásra sűríthetik - tájékoztatott a szóvivő.

Közölte: hazánkban kilencezer hivatásos tűzoltó dolgozik, többségük készenléti szolgálatot lát el, és szintén több ezren tartoznak a köztestületi, illetve a különböző önkéntes egyesületekhez.

Dobson Tibor megjegyezte: a testülethez nyolc-tízszeres a túljelentkezés, ezért nem lehet létszámhiányról beszélni. Az állomány mégis cserélődik, hiszen időről-időre nyugdíjba vonulnak a hivatásos tűzoltók. Tömeges kiáramlás, illetve felvétel azonban nincs.

A túljelentkezés okának a szóvivő egyrészt a szakma népszerűségét tartja. Illetve azt, hogy hazánkban nem könnyű munkát találni manapság, a tűzoltóság pedig erre lehetőséget ad.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×