eur:
389.35
usd:
363.6
bux:
68049.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ezeket az adókat már nem keresi Önön az APEH jövőre

Tíz kisadónak nevezett adónemet szüntetne meg még az idén a kormány. Ezek szerint jövőre már nem kell attól tartanunk, hogy az APEH számonkéri rajtunk ezeket a tételeket.. Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért felelős államtitkára a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón felsorolta az eltörlendőket.

Ilyenek a bérfőzési szeszadó, a tv-készülékek üzemben tartási díja, az épület utáni idegenforgalmi adó, a vállalkozók kommunális adója, az öröklési illeték egyenes ági öröklés esetén, a nagyteljesítményű személygépkocsik, vízi járművek, légi járművek adója, a vízgazdálkodási termelői érdekeltségi hozzájárulás, az ajándékozási illeték egyenes ági rokonság esetén.

Az Origo összeállításából kiderül, hogy a Fidesz már a választások előtt megígérte, hogy kevesebb lesz a kis adó. Az internetes portál felidézi, hogy május elején Matolcsy György, az Orbán-kormány már kinevezett nemzetgazdasági minisztere a TV2 Mokka című műsorában azt ígérte:"a jelenlegi 52-ből 12-16 adónemet törölne el, vagy vonna össze a Fidesz".

A nemzeti konzultáció május közepén tartott második ülésén Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, akkor még csak kijelölt miniszterelnök szintén közölte, hogy azokat az adókat, amelyeknél a begyűjtés többe kerül, mint a begyűjtött pénz, el kell törölni.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×