eur:
389.21
usd:
363.88
bux:
68145.13
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Pert nyert az LMP: Megismerhetők a sukorói telekügy iratai

Nyilvános a sukorói ügylet dokumentációja. Az LMP jogerősen pert nyert, és a Fővárosi Ítélőtábla kötelezte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt a kért iratok kiadására. Az ellenzéki párt frakcióvezetője azt mondta: precedensértékű döntésről van szó, amely az állampolgárok információs szabadságát érinti.

 Schiffer András hangsúlyozta: az állami vagyon és a közpénzek mozgását, a vagyonkezelés gondosságát csak akkor tudják ellenőrizni az állampolgárok, ha nem csak a szerződést ismerik meg, hanem az értékbecslés és a földhivatali ügyintézés iratait is.

A vagyonkezelő a perben hivatkozott a szerzői jogok, illetve személyes adatok védelmére és arra, hogy nem nyilvános döntéselőkészítő iratokról van szó.

A tábla azonban jogerősen is kimondta, hogy ezek közérdekű adatok, és elrendelte a sukorói ügylet értékbecslési, illetve földhivatali iratainak kiadását.

Ez Schiffer András becslése szerint két hónap múlva történhet meg, ugyanis az alperesnek az írásba foglalt ítélet kézhezvételétől számított 15 napon belül kell eleget tennie a tábla döntésének.

A másodfokú bíróság kitért arra is, hogy amennyiben az átadandó iratokban vannak személyes adatok, azokat ki kell takarni.

A Velencei-tó mellett lévő értékes sukorói területet albertirsai és pilisi ingatlanokért cserébe szerezte meg Joav Blum magyar-izraeli állampolgár. Később azonban, éles bírálatok után, a vagyonkezelő az ügylet semmissé nyilvánítását kezdeményezte.

 A Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt tavaly áprilisa óta nyomoz az ügyben.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

A Portfolio Csoport idén tavasszal is megrendezi a GEN Z Fest-et: május 9-én az Akváriumban a fókusz újra a mesterséges intelligencián, a pénzügyeken, a környezetvédelmen és a jövő kihívásain lesz. A fesztivál Delfinek között című programjában három mentor várja a fiatal felnőttek vállalkozásait és ötleteit, hogy egy 15 perces pitchet követően tanácsokkal és megoldási javaslatokkal támogassák őket. A jelentkezés holnap zárul!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×