eur:
390.68
usd:
366.1
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Gyurcsány és Bajnai is bíróság elé kerülhet - hetilapszemle

Minimum 70-100 milliárd forint hiányzik az oktatásból - mondta a Figyelőnek adott interjújában az új oktatási államtitkár. A Heti Válasz arról készített összeállítást, hogy a szocialista vagy volt szocialista politikusok közül ki számíthat büntetőperre a jövőben valamilyen kétes ügylet miatt.

Minimum 70-100 milliárd forint hiányzik az oktatásból - mondta a Figyelőnek adott interjújában az új oktatási államtitkár. Azt azonban Hoffmann Rózsa nem tudta megmondani, hogy ténylegesen mekkora többletforráshoz jut az ágazat. Hamarosan lesz viszont új közoktatási törvény, az alsó osztályokban újra bevezetnék a szöveges értékelés mellett az osztályozást és kezdeményezik a buktatás visszaállítását. A politikus úgy fogalmazott: buktatás nem cél, nem is büntetés, hanem a gyermek érdekében meghozott szükségszerű és kényszerű pedagógiai döntés.

A Heti Válasz arról készített összeállítást, hogy a szocialista vagy volt szocialista politikusok közül ki számíthat büntetőperre a jövőben valamilyen kétes ügylet miatt. A lap a veszélyeztetett politikusok között említi Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnököket, Veres János volt pénzügyminisztert és Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati miniszterét. Vasárnap óta van elszámoltatási kormánybiztosa az országnak, akinek az a feladata, hogy az elszámoltatást koordinálja, valamint a közpénzek jövőbeni tiszta, jogszerű, takarékos felhasználásáért törvényekre tegyen javaslatot a kormánynak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×