eur:
390.94
usd:
366.71
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Az egészségügyi ellátórendszer a jelenlegi feltételek mellett nem működtethető

Az egészségügyi ellátórendszer a jelenlegi feltételek mellett nem működtethető - fogalmazták meg a Világgazdaság által szervezett egészségügyi konferencia előadói, akik ismertették megoldási javaslataikat is.

 Stabil, átlátható és kiszámítható finanszírozásra van szükség, el kell ismerni a különböző szintű teljesítményeket, meg kell teremteni a minőségbiztosítás eszközrendszerét és meg kell határozni az egymásra épülő ellátási szintek kompetenciáját - fogalmazta meg elképzeléseit az Egyetemi Klinikák Szövetsége elnöke. Tulassay Tivadar szerint csökkenteni kell a bürokráciát, és új alapokra kell helyezni a szakmai kollégiumi rendszert.(Véleménye szerint az egészségügyben szükség van a magántőke bevonására.)

A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint a szakmának végre ki kell mondania: nem tudják teljesíteni a minimumfeltételeket, valamint az egészségügyi dolgozók és eszközök hiánya miatt nem tudnak a szakmai protokollok szerint gyógyítani.

Rácz Jenő szerint az egészségügyben paradigmaváltásra van szükség, fel kell ismerni, hogy az ágazat nem csak forrásnyelő, hanem forrásteremtő, és hogy jótékony hatást tud kifejteni a gazdaságra.

A kórházigazgató szerint fontos, hogy egy szakmai evidenciákon alapuló középtávú koncepció készüljön, amelyet megfelelő jogszabályi keretek közé kell helyezni, és azokat be kell tartatni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×