eur:
397.07
usd:
356.56
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

M6-os: nem készültek fel a hirtelen jött hatalmas esőre

Egyelőre csak egy-egy sávon járható a nemrég átadott Dunaújváros és Szekszárd közötti autópálya szakasz a vasárnap beszakadt leállósáv miatt. Az üzemeltető cég munkatársa az InfoRádiónak arról beszélt, hogy a nagy eső okozta a gondokat.

A hirtelen jött hatalmas eső alámosta a vízelvezető rendszert, amely még teljesen nem épült meg, így nem tudta elvezetni a vizet, és beszakadt a leállósáv egy része - mondta az InfoRádiónak a nemrég átadott szakaszt építő és üzemeltető M6 Tolna Autópálya Koncessziós Zrt. projektmérnöke.

Marosi Attila hozzátette: ez vis maior helyzet, nem készültek rá. A vízelvezető rendszer szinte kész van, még nem adták át - mondta a projektmérnök, aki arról is beszélt, hogy jelenleg is zajlik a kárfelmérés, de az esős időjárás miatt nem tudták elkezdeni a helyreállítást.

Vasárnap délután omlott be az M6-os autópálya két hónapja átadott Dunaújváros és Szekszárd közötti szakaszán a leállósáv. A sztrádát hétfő délig lezárták, jelenleg mindkét irányba egy-egy sávon lehet közlekedni.

A közlekedési hatóság közölte: az útnak a beszakadt része még építés alatt lévőnek számít, a vízelvezető rendszer teljes egészében nem épült meg. Az út egyébként két hónapja, az utolsó pillanatra készült el, és ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt kapott csak, azonban az Index információi szerint átadása előtt két nappal még több mint ötven hibát találtak rajta a közlekedéshatóság szakértői. A problémák többségének a megoldása volt a feltétele forgalomba helyezési engedély kiadásának, de egyes javítási munkákra az év végéig kapott határidőt a beruházó.

Az cég projektmérnöke az InfoRádiónak megerősítette, hogy a vízelvezető rendszert is magába foglaló teljes rendszer még valóban nem került forgalomba, ezért sem volt képes elvezetni azt a hatalmas vízmennyiséget, amely vasárnap az autópálya szakasz legmélyebb részének számító felüljárónál összegyűlt. Marosi Attila arról is beszélt, hogy bár több helyen is akadnak gondok, a Tengelic közelében lévő vadátjárót leszámítva máshol egyelőre nem volt komoly probléma.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×