eur:
389.75
usd:
365.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Minisztériumi keringő: ki hová költözik?

A Pénzügyminisztérium József nádor téri épülete helyett a gazdasági tárca Szemere utcai épületébe költözik be a Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztérium - tudta meg az MTI szombaton. A legtöbb tárca a jelenlegi helyén marad. A teljes körű átadás-átvétel hétfőn történik meg.

Az MTI úgy tudja, a nyolc új tárca közül a Honvédelmi Minisztérium marad a fővárosi Balaton utcában, a Belügyminisztérium a Roosevelt téren, a Vidékfejlesztési Minisztérium a Kossuth Lajos téren, a Külügyminisztérium pedig a Bem téren.

A több mostani tárca munkáját összefogó Nemzeti Erőforrások Minisztériuma egyelőre az egészségügyi tárca Arany János utcai épületét veszi birtokba, a Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium pedig a Miniszterelnöki Hivatal Kossuth Lajos téri épületébe költözik.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium - amelyet Fellegi Tamás irányít - egyelőre a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium Akadémia utcai épületét veszi át. Az MTI úgy értesült, e tárcához tartozik majd a minisztériumi ingatlanok feletti gazdálkodás.

Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő szombaton arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az Országház I. kapujánál található főemeleti miniszterelnöki szobákba és az ahhoz tartozó termekbe költözik be Orbán Viktor, és itt kap szobát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is.

Hozzátette: a Varga Mihály által vezetett Miniszterelnökség és a szóvivői stáb az épületnek ugyanebben a szárnyában, a félemeleten foglalja majd el az irodákat.

A hétfő reggeli átadás-átvételről az MTI az új kabinethez közeli forrásokból úgy tudja: a sajtó képviselőit elsősorban a külügyminisztériumi átadás-átvételre, valamint a Parlamentbe várják, ahol Navracsics Tibor veszi át a Miniszterelnöki Hivatalt Molnár Csabától. A nap folyamán azonban mindenhol megtörténik a teljes körű átadás-átvétel.

A honvédelem területén már szombaton megkezdődik az átadás-átvétel folyamata: délután Hende Csaba honvédelmi minisztert ünnepélyes katonai tiszteletadással fogadják hivatalában, majd a tárcavezető beszédet mond az állomány előtt.

"Optimális esetben" kedden már az új helyeken kezdődik a munka - tájékoztatták az MTI-t.

Az Orbán-kormány hétfő délelőtt tartja első ülését.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×