eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Szex, tánc és zongoramánia a mozikban - heti filmpremierek

A Szex és New York második része, egy 3D-ben forgatott táncfilm és egy angol mesefilm Emma Thompsonnal a főszerepben is szerepel a hét filmbemutatói között. A mozipremierekről Dudás Viktor, a Vox Mozimagazin főszerkesztője számolt be az InfoRádióban.

Valószínű, hogy e héten a legtöbb néző a Szex és New York című film második részére lesz kíváncsi. A film középpontjában az első részhez hasonlóan a szerelem áll, no és egy marokkói utazás - mondta a Vox Mozimagazin főszerkesztője.

Dudás Viktor figyelmeztette azokat a férfinézőket, akiket az előző filmben zavartak a bújtatott reklámok, hogy ők most még többet bosszankodhatnak emiatt. A csaknem kétórás mozi kis túlzással egy elnyújtott reklámblokknak is tekinthető - tette hozzá.

A sorozat rajongóinál ez persze valószínűleg semmit sem von le az alkotás értékéből - jegyezte meg a főszerkesztő, aki szerint a férfiaknak gyógyírt jelenthet a négy főszereplő mellett domborító Penelope Cruz.

Szintén a héten mutatják be Emma Thompson és Ralph Fiennes főszereplésével a Nanny McPhee és a nagy bumm című angol mesefilmet. Ez tekinthető a Mary Poppins modernkori változatának - mondta Dudás Viktor. Ez azonban nem egészen igaz, mert mindketten az angol meseirodalom kiemelkedő alakjai - jegyezte meg.

A történet szerint a varázslónő-dadus egy fiatal anyuka ajtajában jelenik meg, aki egyedül próbálja ellátni a családi gazdaságot, mert a férje a háborúban harcol. Nanny McPhee hamarosan rájön, hogy a gyerekek itt a saját háborújukat vívják a két elkényeztetett városi unokatestvér ellen.

A filmet olyan látványos, a kiskamaszoknak és élvezhető élményt jelentő alkotásnak minősítette a főszerkesztő, amelynek ráadásul vaskos tanulságai is vannak.

Premierje lesz a Streetdance című táncfilmnek is, amelyet ráadásul 3D-ben élvezhetnek a nézők, illetve egy osztrák dokumentumfilmnek Zongoramánia címmel.

Előbbiről a főszerkesztő azt mondta: a nyári klubkultúra újravirágzásának a küszöbén sok fiatalnak adhat jó tanácsokat arról, hogy milyen lépéseket érdemes elsajátítani, ha a táncparkettre merészkednek. A mű nem a csavaros története, hanem a látványos táncjelentek és a pörgős partyzenék miatt lehet érdekes.

A Zongoramániáról Dudás Viktor úgy vélekedett, rejtély, hogy mi vezethette a forgalmazót a virtuóz zongorahangoló, Stephan Knüpfer történetének bemutatására. A filmet ugyanis mindössze egyetlen moziban vetítik.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×