eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Autódobálás: nem gyerekcsíny - bűncselekmény!

Nem gyerekcsínyként, hanem a közlekedés biztonsága elleni bűncselekménynek értékelik a hatóságok, ha különböző tárgyakat dobálnak kamaszok az autókra. Amennyiben az elkövető életkora engedi, akár súlyos büntetést is kaphat - mondta az InfoRádiónak a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának helyettes vezetője. A rendőrség Baranya megyében ismeretleneket keres, akik valószínűleg ki akartak siklatni egy vonatot.

Általában gyerekek, kamaszok szoktak tárgyakat, gyümölcsöket dobálni az autópályákra. Nem minden héten, csak néhány alkalommal kell esetekhez kivonulni - közölte az osztályvezető-helyettes.

Azonnal jelenteni kell

Fótos József azt javasolja azoknak, akik ilyesmit tapasztalnak, hogy mobiltelefonon jelentsék be az esetet a segélyhívó vonalon. Jó, ha a bejelentő megjegyzi, és közli a felüljáróhoz legközelebbi kilométerszámot is, mert így a rendőrök gyorsan a helyszínre tudnak érkezni. A dobálók ugyanis gyakran elszaladnak a tetthelyről.

Fontos, hogy az autópálya jelzőszámát is közölje az autós, így elkerülhetők a félreértések - tette hozzá.

Fótos József felhívta a figyelmet arra, hogy a dobálást nem csupán gyerekcsínyként értékelik, hanem veszélyessége miatt a közlekedés biztonsága elleni bűncselekménynek minősül.

Ha a dobálók életkora eléri a büntethetőséget, akkor szándékos bűncselekmény miatt indítanak ellenük eljárást. Ha pedig elítélik őket, az büntetett előéletnek is számíthat - figyelmeztetett az osztályvezető-helyettes.

Kövek a síneken

Baranya megyében olyan ismeretlenek után nyomoz a rendőrség, akik köveket raktak a vasúti sínekre Bükkösd mellett, feltehetően azzal a szándékkal, hogy kisiklassák a szerelvényt - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes-szóvivője.

Murai Ágnes az Inforádiónak elmondta: A MÁV tett feljelentést a vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt. A szóvivő hozzátette, hogy a megyében ritka az ilyen eset, sokkal gyakoribbak azonban a vonatdobálások. A rendőrség nézetei szerint utóbbiakat általában fiatalabb korosztályhoz tartozók követik el.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×