eur:
396.93
usd:
354.79
bux:
74179.27
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Navracsics Tibor: ismét jó lesz hazánkban becsületesnek lenni

Navracsics Tibor, szerint új korszaknak kell következnie. Mesterházy Attila szocialista frakcióvezető azonban úgy véli, a kormányprogram a nemzeti szemfényvesztés programja. A Fidesz és az MSZP vezérszónokai a kormányprogram parlamenti vitájában feszültek egymásnak.

A magyar politikában a választási eredmény alapján új korszaknak kell következnie - mondta Navracsics Tibor.
A Fidesz vezérszónoka szerint ez olyan alapozó választás, amelynek eredményéből adódóan azt sugallja mindenki számára, aki a közügyekben, a közéletben részt vesz, hogy valamilyen új szakasznak, új korszaknak kell következnie a magyar politikában.

Navracsics Tibor úgy vélte, Magyarországnak alapvető változásokra van szüksége a gazdaság, a politika és az államélet területén.  Mint mondta: csak akkor tudják megerősíteni a magyar politika hitelét, ha betartják vállalásaikat. Kiemelte, hogy a jövőben ismét jó lesz hazánkban becsületesnek lenni, mert a becsületes ember boldogul, a becsületes ember lesz sikeres.

Mesterházy Attila, az MSZP vezérszónoka szerint azonban a Fidesz kormányprogramja a nemzeti szemfényvesztés programja. A frakcióvezető Orbán Viktor miniszterelnök-jelölthöz szólt a vitában:

Még mindig nincsen igazi kormányprogram - jelentette ki Mesterházy. Ön úgy fogalmazott, hogy ez egy iránytű, hadd használjam az ön hasonlatát, igen lehet, hogy ez egy iránytű, csak akkor a tű hiányzik ebből az iránytűből.

Mesterházy Attila úgy vélte: a beterjesztett írás egy "szimpla frázisgyűjtemény". Mint mondta: az illuzionisták a cirkuszban nagyon szórakoztatóak, a parlamentben viszont életveszélyesek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre
Parlament

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 30. 14:53
×
×
×
×