eur:
396.93
usd:
354.79
bux:
74179.27
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Lakásbiztosítás: jó lecke a vihar - lapszemle

Az elmúlt napok viharai újra ráirányították a figyelmet arra, mennyire fontos, hogy otthonunkat, ingó és ingatlan értékeinket biztosítsuk - írja a Népszabadság.

Magyarországon a 4,3 millió lakás és nyaraló 72 százaléka rendelkezik biztosítással, amely ugyan nemzetközi összehasonlításban nem számít rossz aránynak, a tapasztalatok szerint azonban általában éppen a legveszélyeztetettebb ingatlanokat nem védik a tulajdonosaik, illetve gyakran olyanok nem kötnek biztosítást, akiknek esélyük sincs, hogy saját erőből pótolják értékeiket. Ráadásul, míg 1997 óta évente legalább 20-40 ezerrel nőtt a lakásbiztosítások állománya, az utóbbi időben megfordult a trend. Probléma az is, hogy sok lakás alulbiztosított.

A közvagyon egy részét elherdálták, a korrupcióval átitatott kormányzati politika a magáncélok mentén szerveződött, ennek a gyakorlatnak azonnal véget kell vetni - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Fellegi Tamás, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kijelölt vezetője, aki egy korrekt vagyonleltár elkészítésével, az állami beruházások felülvizsgálatával és a szükséges felelősségre vonással kezdené a munkát annak érdekében, hogy a következő években a magyar kis- és középvállalkozások kerüljenek végre előnybe.

Magyarok fejlesztik a webragasztót - közli az index.hu. Londoni fejlesztői versenyen lett második helyezett a webes tartalmakat rendszerező iGlue, amely az amerikai újságok érdeklődését is felkeltette. Hamarosan elindul a szolgáltatás, most befektetőre hajtanak.

Még mindig vevőre vár a Budapesten, a Március 15. téren álló épület, amely 2003-ig a Fővárosi Csatornázási Művek központi irodájának adott otthont, az irodaházat nettó 950 millió forintért hirdették meg - olvasható a Napi Gazdaság cikkében. A lap szerint a 1912-ben épült ingatlan nem műemlék, de kiemelten védett régészeti lelőhelyen és világörökségi területen áll. Többféle funkcióra hasznosítható, a 2009 áprilisában jogerőre emelkedett építéséi engedélyével szállodává alakítható.

Világgazdaságból megtudhatják: tavaly 7,4 millió négyzetméter újonnan épült bevásárlóközpontot adtak át Európában, ez 19 százalékos csökkenés a 2008-as rekordévhez képest, és az elmúlt 15 esztendő legnagyobb visszaesése. A trend folytatódhat: az idén 6,1, jövőre pedig mindössze öt millió négyzetméter átadása várható. Magyarországon tavaly 69 500 négyzetméter területen adtak át új bevásárlóközpontot, ezzel a listán szereplő 33 ország között a 22. helyet foglaljuk el. Az idén viszont csak 37 ezer négyzetméternyivel számolhat a piac.

A penzcenrum.hu összeállításából kiderül: a karácsonyi vásárlási csúcsszezonhoz közelít a TV-értékesítések aránya ezekben a hetekben. A közelgő labdarúgó világbajnokság ugyanis megháromszorozza a televízió-vásárlások számát, az áruházak pedig komoly akciókkal csábítják a sportrajongó vevőket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre
Parlament

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 30. 14:53
×
×
×
×