eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Orbán Viktor tíz év alatt egymillió új, adózó munkahely megteremtését ígéri

A kijelölt miniszterelnök szerint az áprilisi országgyűlési választásokon létrejött új társadalmi szerződés alapján a törvényhozás legfontosabb feladata az, hogy a következő négy évben megalkossa az ország új alkotmányát. Orbán Viktor a tegnap az országgyűlésnek benyújtott kormányprogramban 10 év alatt 1 millió új, adózó munkahely megteremtését ígéri.

Vállalást tesz az adó- és bürokrácia egyszerűsítésre, valamint arra, hogy bevonja a vállalkozásokat a jogszabályalkotásba, és nyugat-európai szintre viszi le a forintkamatokat. A 85 oldalas dokumentum alapján a jövendő kormány nemzeti ügynek tekinti a leköszönő kormány elszámoltatását, az új rendőrség megteremtését, valamint az egészségügyi ellátás átalakítását, a szolidáris elvű, nemzeti kockázatközösségen alapuló, egységes biztosítási rendszer fenntartását.

Az új kormány vállaja a családok megerősítését, a gyermekvállalás elősegítését, és kiemelt területként jelöli meg az otthonteremtés és lakhatás támogatását. Fontos célként fogalmazza meg a fogyatékossággal élők helyzetének javítását, a cigányság körülményeinek javítását, a nyomor enyhítését, valamint az idősek biztonságát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×