eur:
389.96
usd:
364.89
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Hagyó kitakarított maga után - lapszemle

Hagyó Miklós megszabadult cégétől - írja a Magyar Nemzet. A Népszabadság arról számol be, hogy amerikai kutatók szintetikus sejtet alkottak egyszerű kémiai anyagokból kiindulva. Lapszemle

Hagyó Miklós megszabadult cégétől - írja a Magyar Nemzet. Csaknem 45 százalékos üzletrészre tett szert a Wirtass Kereskedelmi Kft.-ben Hagyó Miklós élettársa és annak édesanyja, a társaság szűk egyharmada pedig a Nagykanizsáról vezetett vállalkozáshoz került. A tranzakció az MSZP-s politikus meggyanúsítása előtt történt.

A Népszabadság számol be arról, hogy amerikai kutatók szintetikus sejtet alkottak egyszerű kémiai anyagokból kiindulva, és ezzel új utakat nyitottak ahhoz, hogy tervezetten lehessen előállítani mesterséges sejteket. A biológiában mérföldkőnek tekinthető hír Craig Venter és munkatársai nevéhez fűződik. A szakembernek alapvető szerepe volt abban, hogy 2000 júniusában bejelentették az emberi génkészlet (genom) feltérképezését.

Az Index úgy tudja: a Fidesz egy titokban készített videót mutatott be a XI. kerületi képviselőtestület csütörtöki ülésén. A felvételen az látszik, hogy az MSZP helyi frakcióvezetője, Wieszt János átvesz egy kétmillió forintot tartalmazó borítékot. A politikus nem emlékszik rá, hogy történt-e ilyen. Vesztegetés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen eljárást indított az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. nyolcmilliárd forint bevételre számít 2010-ben, ehhez mintegy 12 milliárd forint értékű ingatlanportfoliót különítettek el értékesítésre - mondta a Napi Gazdaságnak Gál Csaba vezérigazgató. Rövidesen újra a Fővárosi Közgyűlés elé kerül a Flórián Üzletközpont pályázati kiírása, az előző fordulót ugyanis, amelyre egy érvényes ajánlat érkezett, eredménytelennek minősítették. Az immár várhatóan önállóan kínált ingatlan eladásából legalább 1,7 milliárd forint bevételre számít a vagyonkezelő, ez az érték még nőhet, ha az átminősítések után a központ előtti parkolót is megveheti a jelentkező. A parkoló legalább 200 millió forinttal növeli az ingatlan értékét.

A Pécsett zajló európai szintű gyártás után a székhelyét is Magyarországra tenné át az Elcoteq SE, erről még az idén döntenek - tudta meg a Világgazdaság a társaság igazgatóságának elnökétől. Európa legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója öt éve határozott úgy, adminisztrációs központját Helsinkiből Luxembourgba telepíti. Már akkor is felmerült a budapesti székhely terve. Az utóbbi másfél évben a válság megtépázta az EMS-ipart, az Elcoteqnek is ehhez kellett igazodnia, ez főként európai üzemek bezárását jelentette, egyidejűleg felértékelve a Pécsett kiépült bázist.

A Tesco újításáról közöl írást a penzcentrum.hu. Magyarországon augusztus elsején vezetik be az új típusú üzletet, a Tesco Extrát. Az önkiszolgáló kasszáknak köszönhetően gyorsabbá tehető majd a vásárlási folyamat, ezáltal pedig elkerülhetővé válik a hosszan tartó sorban állás. A fizetés során a vásárló önállóan húzza le a vonalkódot egy szkenner segítségével és ezt követően fizet a kosarába tett áruért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×