INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Mesterházy gratulált Orbánnak

InfoRádió / MTI
Mesterházy Attila telefonon gratulált Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének a választási eredményhez, és azt kérte tőle: a nemzet érdekében használja fel a felhatalmazását, ne pedig a megosztásra.

Mesterházy Attila az MSZP székházában tartott vasárnap késő esti tájékoztatón közölte: azt kérte a Fidesz elnökétől, "hogy a nemzet érdekében használja felhatalmazását, legyen minden magyar ember miniszterelnöke. Ne a nemzet megosztására, a másként gondolkodók megfélemlítésére, vagy éppen listázásra használja hatalmát". Azt kérte Orbán Viktortól, arra törekedjen, hogy ez az ország virágzó egységes nemzet legyen - tette hozzá.

A szocialista politikus szerint a választók leváltották az MSZP által támogatott kormányt, de arról is döntöttek, hogy az MSZP legyen az ellenzék legerősebb pártja. A második forduló az ellenzékről fog szólni, arról, milyen erős kontrollja lesz Orbán Viktornak, a Fidesz-kormánynak - mondta.

Kifejtette: az első forduló arról szólt, a választók kinek akarnak kormányzati felhatalmazást adni, a második forduló az ellenzékről szól, arról milyen erős demokratikus kontrollja lesz "Orbán Viktornak és a Fidesz hatalmának". Eldőlt, hogy az MSZP a második legerősebb erő a parlamentben, ez pedig azt is jelenti, hogy "megszűnt a dilemma" a kormányfőjelölti vitával kapcsolatban - tette hozzá Mesterházy Attila. Az MSZP politikusa jelezte: bárhol, bármikor és bármilyen körülmények között várja Orbán Viktort egy miniszterelnök-jelölti vitára, a két párt programjának ütköztetésére.

Mesterházy Attila azt mondta, a következő két hétben egyértelmű az MSZP feladata: mivel az előrejelzésekhez képest sokkal több jelöltjük "maradt állva", ezért minden egyes választókerületbe elmennek. Meggyőződése, hogy nagyon sok helyen tudnak majd fordítani az eredményen - fűzte hozzá.

Az értékelés időszaka is el kell, hogy jöjjön, ez április 25-e után lesz - emelte ki. Úgy fogalmazott: értékelni kell az elmúlt 4, 8 és 20 évet; azt ígérte, ennek a bázisán egy új magyar demokratikus baloldalt építenek.

Mesterházy Attila is megköszönte választási részvételt azoknak a választópolgárnak, akik elmentek voksolni. Külön köszönetet mondott azoknak, akik az MSZP-t támogatták, mint mondta, "nagyon nehéz időszakon vannak túl, és nagyon komoly bátorság és elkötelezettség kellett ahhoz, hogy végig kitartsanak a szocialista párt mellett és vállalják szimpátiájukat, és tegyenek azért, hogy a Magyar Szocialista Párt erős párt maradjon a következő parlamentben is".A címlapról ajánljuk