eur:
394.3
usd:
369.74
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Orbán Viktor: Készen állunk a feladatra!

Soha ennyien nem dolgoztak, szorítottak és imádkoztak a változásért Magyarországon, mint ebben a választási kampányban - mondta Orbán Viktor a Vörösmarty téren. A Fidesz elnöke hangsúlyozta: ez egy nagyszerű, elsöprő és egyértelmű győzelem, amely nem csak a Fideszé, hanem Magyarországé.

A Fidesz elnöke hozzátette: a magyar polgárok a mai napon elkezdtek írni egy történelmi mondatot, olyat, mint 1956-ban vagy 1990-ben; 2010-ben felemelték a fejüket és ítéletet mondtak egy kudarcot vallott rendszer felett. Az emberek magukra, a saját életükre, saját jövőjükre adták le a voksukat.

Magyarország polgárai legyőzték a reménytelenséget - jelentette ki Orbán Viktor, aki szerint a magyar polgárok megmutatták, hogy Magyarország egységes, van benne erő, nagy dolgokra képes, munkát, rendet és biztonságot akar. Ismét jó magyarnak lenni - fűzte hozzá.

A mai napon Magyarország felemelt fejjel tért vissza a történelem főutcájára, de áll előttünk egy feladat: együtt kell befejeznünk a mondatot, amit együtt kezdtünk el írni - mondta Orbán Viktor, megjegyezve: minden idegszálával érzi és a szíve mélyén pontosan tudja, hogy élete legnagyobb feladata előtt áll.

Azt is tudom, hogy a feladat megoldható, de ehhez szükségem lesz mindannyiunkra, minden egyes magyar emberre - tette hozzá a Fidesz elnöke.

Néhány perccel később Orbán Viktor a Vörösmarty téren is megszólalt. Nem egy szokványos választást nyertünk meg. Ne féljünk kimondani: ez egy történelmi választás volt - mondta az ott összegyűlt Fidesz-szimpatizánsok előtt.

A történelem nagy úr, és ezért szűk marokkal mér, de amikor ad, akkor bőven ad. Az első forduló után kijelenthetjük, hogy a következő magyar kormány megalakulásához szükséges parlamenti többség rendelkezésre áll. Tudatában vagyunk annak, hogy az elvárások történelmi jelentőségűek, de nem fogunk visszarettenni, mert a kihívás óriási - tette hozzá a Fidesz elnöke.

Hazánk nem reménytelen, kétségbeesett ország. Tudtuk, hogy eljön a pillanat, amikor Magyarország megmutatja az igazi arcát, és ez ma megtörtént. Készen állunk a feladatra - mondta Orbán Viktor, aki a szokásos "Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!" szófordulattal fejezte be a beszédét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×