eur:
393.83
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Pártprogramok összehasonlítása: a Jobbik ígéri a legtöbbet

A Fidesz programja ígéri a legkevesebbet, a Jobbiké kidolgozottabb, az MSZP pedig inkább szakpolitikai kérdésekre helyezte a hangsúlyt - a többi között ez olvasható a Méltányosság Politikaelemző Központ pártprogramokról készített elemzésében.

A Méltányosság Politikaelemző Központ azt vizsgálta, melyek a pártok programjainak erősségei és hangsúlyos pontjai. Az intézet kutatás-vezetője az InfoRádiónak elmondta: a Fidesz esetében a leginkább feltűnő az, hogy a párt programja viszonylag kevés konkrét ígéretet tartalmaz.

Novák Zoltán szerint a Jobbiknál már sok ígéret van a programban, ami kidolgozott és kiterjedt, ráadásul erőteljesen jelen van a párt kommunikációjában is, hiszen folyamatosan hivatkoznak rá.

Az MSZP esetében a szakpolitikai kérdések és a kormányzóképességre vonatkozó utalások a legkidolgozottabbak, a program utóélete azonban a szakértő szerint elenyésző, mert nem kommunikálják azt rendesen.

A szocialisták ugyan vannak konkrét ígéreteik, sokkal több, mint a Fidesznek, de kevesebb, mint a Jobbiknak - emelte ki Novák Zoltán.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×