INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Pártprogramok összehasonlítása: a Jobbik ígéri a legtöbbet

Infostart / InfoRádió
A Fidesz programja ígéri a legkevesebbet, a Jobbiké kidolgozottabb, az MSZP pedig inkább szakpolitikai kérdésekre helyezte a hangsúlyt - a többi között ez olvasható a Méltányosság Politikaelemző Központ pártprogramokról készített elemzésében.

A Méltányosság Politikaelemző Központ azt vizsgálta, melyek a pártok programjainak erősségei és hangsúlyos pontjai. Az intézet kutatás-vezetője az InfoRádiónak elmondta: a Fidesz esetében a leginkább feltűnő az, hogy a párt programja viszonylag kevés konkrét ígéretet tartalmaz.

Novák Zoltán szerint a Jobbiknál már sok ígéret van a programban, ami kidolgozott és kiterjedt, ráadásul erőteljesen jelen van a párt kommunikációjában is, hiszen folyamatosan hivatkoznak rá.

Az MSZP esetében a szakpolitikai kérdések és a kormányzóképességre vonatkozó utalások a legkidolgozottabbak, a program utóélete azonban a szakértő szerint elenyésző, mert nem kommunikálják azt rendesen.

A szocialisták ugyan vannak konkrét ígéreteik, sokkal több, mint a Fidesznek, de kevesebb, mint a Jobbiknak - emelte ki Novák Zoltán.

Hanganyag: Sigmond Árpád


A címlapról ajánljuk