eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Helmeczy László (MDF) mentelmi jogát nem függesztette fel az OVB

Nem függesztette fel Helmeczy László (MDF) képviselőjelölt mentelmi jogát az Országos Választási Bizottság (OVB), mert a mentelmi jog felfüggesztését Helmeczy maga kérte, holott ezt csak a legfőbb ügyész vagy a bíróság teheti.

Helmeczy László az MDF és az Összefogás Megyénkért jelölőszervezetek színeiben indul Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3. számú egyéni választókerületében. A képviselőjelölttel szemben a Fővárosi Bíróságon van folyamatban büntetőeljárás, mert a HírTV két riportere nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt indított ellene büntetőeljárást.

Helmeczy László maga kérte az OVB-től, hogy függessze fel mentelmi jogát, ami képviselőjelöltként már megilleti.

Az OVB azonban csütörtök esti ülésén nem függesztette fel a képviselő mentelmi jogát, mivel azt a jelölt maga kérte. A mentelmi jog felfüggesztésére irányuló indítványt ugyanis a vádirat benyújtásáig a legfőbb ügyész, azt követően, illetve magánvádas ügyben a bíróság terjesztheti elő.

Az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény szerint a képviselőválasztáson jelöltként igazolt személyt mentelmi jog illeti meg, amelynek felfüggesztéséről az OVB határoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×