eur:
388.48
usd:
360.79
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Fidesz: elképesztő, hogy az utódpárt oktatja ki Wittner Máriát

Cser-Palkovics András (Fidesz) elképesztőnek tartja, hogy Wittner Máriát, aki hosszú évekig raboskodott a kommunista diktatúra börtönében "az utódpárt oktatja ki arról, hogy milyen választási listán szerepeljen vagy ne szerepeljen".

A Fidesz helyettes szóvivője szombaton arra reagált, hogy Budai Bernadett sajtótájékoztatóján arról beszélt: a Fidesz és a Jobbik között nem szakadt meg a 2006-ban indult kapcsolat, a "Jobbik Orbán Viktor köpönyegéből bújt elő", a két párt azóta is "összekacsint".

Ezzel összefüggésben az MSZP szóvivője Wittner Máriát idézte, aki azt mondta: soha senki nem tett neki szemrehányást a Fideszből azért, mert kiállt a Magyar Gárda mellett, még Orbán Viktor sem. Wittner Mária a Fidesz országos listájának előkelő helyén szerepel - emelte ki Budai Bernadett, és úgy fogalmazott: hiába kettő a zászló, a tábor egy.

Cser-Palkovics Andás szerint "az önkényuralmi rendszer utódpártjának bizonyára komoly lelkiismeret-furdalása van a magyar szabadságért harcoló, és emiatt halálra, majd életfogytiglanra ítélt Wittner Máriával kapcsolatban". A képviselőnő hosszú évekig raboskodott a kommunista diktatúra börtönében, és "egészen elképesztő módon" most az utódpárt oktatja ki őt arról, hogy milyen választási listán szerepeljen vagy ne szerepeljen - tette hozzá.

Megjegyezte: börtönviselt embereket az MSZP-nél is találnak, "persze egészen más okokból, és egyre nagyobb számban". A szocialisták inkább ezekkel a korrupt pártkáderekkel foglalkozzanak, távolítsák el őket a közéletből - javasolta a fideszes politikus.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Több hónapig tartó késlekedés után Mike Johnson amerikai házelnök végül benyújtotta az ukrajnai katonai támogatásról szóló törvényjavaslatot, amit a Képviselőház el is fogadott. A hosszas huzavona mögött az állhatott, hogy Donald Trump és a hozzá hű republikánusok meg akarták állítani az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyeket. De vajon miért és hogyan történt meg a fordulat az ügyben? Talán a Trump Towerbe látogató Andrzej Duda lengyel államfő győzte meg a volt amerikai elnököt Ukrajna támogatásának szükségességéről?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×