eur:
389.56
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Bokros: az MDF-nek mindenhol lesz területi listája

Az MDF időarányosan jól áll a területi listaállítással, a pártnak mindenhol lesz listája - jelentette ki Bokros Lajos, a párt miniszterelnök-jelöltje.

Március 19-ig még van idő az ajánlószelvények gyűjtésére, "ezt föl fogjuk használni arra, hogy minden jelöltünk megszerezze a szükséges mennyiséget" - mondta a volt pénzügyminiszter az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai parlamenti frakciójának tagja a képviselőcsoport kétnapos budapesti kihelyezett ülésén.

Az MDF budapesti belső ellenzékére vonatkozó kérdésre felelve feltette a kérdést: "Akik igazából más párthoz tartoznának, miért vannak itt? Aki nem az MDF szekerét tolja, az miért akar MDF-tag lenni? A madár sem piszkít bele a saját fészkébe."

Hozzátette, "nyilvánvaló, hogy ha valaki pont a kampányidőszakban akarja aláásni egy párt egységét, az nem a szóban forgó párt javára dolgozik, hanem ellene".

Előzőleg az ECR EP-frakció tagjai - köztük Michal Kaminski, a képviselőcsoport elnöke - meleg szavakkal méltatták az MDF miniszterelnök-jelöltjét, és támogatásukról biztosították a pártot a magyarországi választási kampányban.

Az Európai Konzervatívok és Reformerek európai parlamenti (EP) képviselőcsoport tavaly júniusban alakult, az EP-választások után. Az 54 tagú frakcióba legnagyobb számban a brit Konzervatív Párt, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) párt és a cseh Polgári Demokrata Párt (ODS) delegál képviselőket.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×